Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής στον έργο «ENGINE-HUBs» – Συνέντευξη Τύπου από ΤΕΕ/ΤΚΜ και ΣΒΕ την ερχόμενη Τρίτη

Έως και τις 15/3 έχουν το περιθώριο να υποβάλλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στα εργαστήρια επιχειρηματικότητας στον τομέα της «Κυκλικής Οικονομίας» του έργου «ENGINE-HUBs», του οποίου επικεφαλής εταίρος είναι το ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) θα παραθέσουν σχετική Συνέντευξη Τύπου με θέμα την παρουσίαση των Εργαστηρίων Επιχειρηματικότητας Κυκλικής Οικονομίας στο πλαίσιο του έργου «Engine – Hubs» και τη λειτουργία των δομών – Hubs που δημιούργησαν, την ερχόμενη Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, στις 12.00 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΤΕΕ/ ΤΚΜ (Μ. Αλεξάνδρου 49, Θεσσαλονίκη).

Η παρουσίαση θα γίνει μεταξύ άλλων από τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, κ. Γεώργιο Τσακούμη, τον Διευθυντή Τεκμηρίωσης και Μελετών του ΣΒΕ, κ. Χρήστο Γεωργίου και από άλλα στελέχη υλοποίησης του έργου, στο οποίο τεχνικός σύμβουλος υποστήριξης για τη διαχείριση και το συντονισμό είναι η εταιρεία «Lever – Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ», μέλος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες»

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 682.991,00€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν.

Το συγκεκριμένο έργο έχει ως στόχο να προωθήσει το επιχειρηματικό μοντέλο της «Κυκλικής Οικονομίας» στη διασυνοριακή περιοχή αναφοράς του και αφορά στην υποστήριξη νέων μηχανικών και άλλων επιστημόνων που κατοικούν ή/και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και Δράμας, να διαμορφώσουν, να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα στον τομέα της κυκλικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο του «ENGINE-HUBs» οργανώνονται για τους ωφελούμενους  σεμινάρια και διαλέξεις, εκπαιδεύσεις,  δράσεις συμβουλευτικής και καθοδήγησης, δικτύωση με φορείς της αγοράς και επισκέψεις μελέτης, ενώ θα παρέχεται πλήρης και ανοιχτή πρόσβαση σε υλικό και πληροφορίες για την προετοιμασία των επιχειρηματικών των σχεδίων αλλά και την υποστήριξη της υλοποίησής τους. Στα πέντε καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια θα απονεμηθούν Βραβεία που θα συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000 ευρώ.

Το έργο του οποίου ο πλήρης τίτλος είναι «Creating “Circular” Business by young ENGINEers at the cross-border area of Greece-Bulgaria» υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg VA «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020». Εταίροι είναι το ΤΕΕ/ΤΚΜ (επικεφαλής εταίρος), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), η Ένωση Πολιτικών Μηχανικών της Βουλγαρίας (UCEB) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Gotse Delchev (GDCCI) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν.

Δείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

The Project is co-funded by the European Regional Development Fund (ERDF) and by national funds of the countries participating in the Interreg V-A “Greece-Bulgaria 2014-2020” Cooperation Programme.

Comments are closed