Συνεχίζονται οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Σιδηρόκαστρο Σερρών

Τις εργασίες ενός από τα σημαντικότερα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην περιοχή των Σερρών επέβλεψε την περασμένη Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον Δήμαρχο Σιντικής κ. Φώτη Δομουχτσίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Δημήτρη Καριπίδη και κ. Δημήτρη Μπαλαξή, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το ρέμα Κρουσοβίτη στην περιοχή του Σιδηροκάστρου, όπου η Περιφέρεια υλοποιεί με ίδιους πόρους τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των φερτών υλικών του ρέματος και εργασίες για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής.

Στο ρέμα Κρουσοβίτη πραγματοποιούνται εργασίες για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων αναχωμάτων από παράνομες αμμοληψίες ή έντονη διάβρωση, που είχαν ως αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσής τους σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται από την παλιά γέφυρα στην πόλη του Σιδηροκάστρου, μέχρι τη σιδηροδρομική γέφυρα, σε μήκος 2.100 μέτρων.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας, «η παρέμβασή μας στο ρέμα Κρουσοβίτη είναι ένα έργο σημαντικό όχι μόνο για την περιοχή του Σιδηροκάστρου, αλλά για την ευρύτερη περιοχή των Σερρών. Είναι ένα έργο με το οποίο προστατεύουμε αποτελεσματικά τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, των κατοίκων της περιοχής. Τα προβλήματα των πλημμυρών, των πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών παγκοσμίως είναι πιο συχνά και πιο έντονα πλέον λόγω της κλιματικής αλλαγής. Οι υποδομές που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και στη χώρα μας δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή. Εμείς θα συνεχίσουμε σε συνεργασία με τους Δήμους αυτή την πορεία της υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα. Οι εργασίες στο ρέμα Κρουσοβίτη θα έχουν ολοκληρωθεί σε δύο μήνες από σήμερα και η περιοχή θα είναι θωρακισμένη πλέον από την έναρξη της φετινής περιόδου των βροχοπτώσεων. Τέτοιου μεγέθους παρέμβαση στο ρέμα και την περιοχή δεν είχε γίνει για δεκαετίες».

 

 

Comments are closed