40 έργα υποψήφια για το Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Σύγχρονη Αρχιτεκτονική

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ίδρυμα Mies van der Rohe ανακοίνωσαν τα 40 έργα, από τα συνολικά 532, που προκρίθηκαν και θα διαγωνισθούν για το Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Σύγχρονη Αρχιτεκτονική – Mies van der Rohe Award (European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award).

Η κριτική επιτροπή συνέταξε την τελική λίστα, επιλέγοντας τα έργα που αναδεικνύουν καλύτερα τις ευκαιρίες και τις τάσεις της σημερινής Ευρωπαϊκής επικράτειας εστιάζοντας στην κοινωνική ένταξη, στη βιωσιμότητα, την ανακύκλωση καθώς και στην αισθητική.

Τα επιλεγμένα έργα βρίσκονται σε 18 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες: πέντε από αυτά στην Αυστρία, τη Γαλλία και την Ισπανία, τρία έργα έχουν κτιστεί στο Βέλγιο, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από Δανία, Φινλανδία, Πολωνία και Πορτογαλία επιλέχθηκαν δύο έργα, ενώ η Τσεχία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Ρουμανία και η Σλοβενία έχουν από ένα έργο η κάθε μία. Σημειώνεται ότι η ελληνική συμμετοχή αφορά την ξενοδοχειακή μονάδα «Dexamenes Seaside Hotel» που βρίσκεται στην Πελοπόννησο. (Δείτε ΕΔΩ).

Οι 5 φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις 16 Φεβρουαρίου 2022. Στη συνέχεια η κριτική επιτροπή θα αναδείξει τον νικητή.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2022, στο Mies van der Rohe Pavilion στη Βαρκελώνη.

Δείτε τα έργα που επιλέχθηκαν για το EU Mies Award 2022 ΕΔΩ.

Comments are closed