ΤΕΕ, ΤΜΕΔΕ και ΤΕΕ/ΤΚΜ δίνουν το “παρών” στην 83η ΔΕΘ. Εκδήλωση του ΤΕΕ για τη Διαμεσολάβηση.

Την περσινή συμμετοχή του ΤΕΕ/ΤΚΜ για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση, ακολουθεί φέτος η παρουσία του ΤΕΕ σε συνεργασία με το ΤΜΕΔΕ, με κεντρικό και εντυπωσιακό χώρο στο περίπτερο 10, σταντ 15.

Στο περίπτερο υπάρχει ειδικό σταντ του  Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τις δράσεις και τις παροχές του Τμήματος, καθώς και για τις απόψεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ σε θέματα της Κεντρικής Μακεδονίας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Το ΤΕΕ, μεταξύ άλλων, θα παρουσιάζει στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες και το “Prototype”, έναν τεχνοδικτυακό (ψηφιακό) επιταχυντή καινοτόμων ιδεών, τις οποίες στηρίζει στο επίπεδο της τεχνογνωσίας, οργάνωσης, διοίκησης, διαχείρισης και προώθησης, ώστε να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Το project απευθύνεται σε επίδοξους επαν-εκκινητές της δραστηριότητας του μηχανικού και υλοποιείται καταρχήν με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιμέρους επιστημονικών, τεχνολογικών, ερευνητικών φορέων και ιδρυμάτων.

Επίσης, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, το ΤΕΕ σε συνεργασία με τον ΟΠΕΜΕΔ, το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο, τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης, οργανώνουν εκδήλωση για το θεσμό της Διαμεσολάβησης, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του περιπτέρου των ΗΠΑ, που είναι και η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης.

Η εκδήλωση έχει τίτλο: “Διαμεσολάβηση. Η πραγματικότητα των ΗΠΑ και οι εξελίξεις στην Ελλάδα.” Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα “Αλέξανδρος” του Συνεδριακού Κέντρου “Ι.Βελλίδης”, με κεντρική ομιλήτρια τη καθηγήτρια και διευθύντρια του αμερικανικού προγράμματος Διαμεσολάβησης κ. Nancy L. Schultz, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή προέδρων και στελεχών Διαμεσολάβησης, των φορέων που συνδιοργανώνουν την εκδήλωση.

 

Comments are closed