ΤΕΕ/ΤΚΜ: «Η Εγνατία Οδός δεν πρέπει να διαλυθεί, αλλά να αξιοποιηθεί!»

Να επανεξετάσουν και να ανακαλέσουν την απόφασή προώθησης ενδοϋπουργικών μετατάξεων για το σύνολο του προσωπικού της Εγνατίας Οδού, καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και την κυβέρνηση, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Η σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε μετά την τελευταία συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, στην οποία παρέστη αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων της «Εγνατία Οδος» ΑΕ (ΣΕΤΕΟ) και παρέθεσε τις απόψεις και τις ανησυχίες των εργαζομένων για το μέλλον της εταιρείας, τις οποίες μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένες ΕΔΩ.

Εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό της για τα τεκταινόμενα, στην ανακοίνωσή της, η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ επισημαίνει τα εξής:

Η «Εγνατία Οδός ΑΕ» συνιστά μια καλά οργανωμένη δομή, μία Τεχνική Υπηρεσία μοναδική στην χώρα, με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία σε μεγάλα και απαιτητικά έργα και με υψηλής  ποιότητας στελεχιακό δυναμικό.

Ο ρόλος της στην υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομής στη Βόρειο Ελλάδα, είναι αδιαμφισβήτητος, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Εξωτερική Περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, έργα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, τους οδικούς άξονες
Δράμα – Αμφίπολη και Ξάνθη Εχίνος .

Επίσης λόγω της κεκτημένης και οικοδομηθείσας επί σειρά ετών τεχνογνωσίας και της υψηλής εξειδίκευσης του τεχνικού στελεχιακού δυναμικού η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», ήταν αυτή που κλήθηκε να πραγματοποιήσει και την αυτοψία στην γέφυρα της Καβάλας, τμήμα της οποίας κατέρρευσε στις 9 Νοεμβρίου 2018.  Η  δραστηριότητα αυτή, της εταιρείας, είναι ενδεικτική του  ενεργού ρόλου που θα μπορούσε να διαδραματίσει η στον έλεγχο ασφαλείας «γηρασμένων» υποδομών της χώρας.

Συνεπώς η «Εγνατία Οδός ΑΕ» αποτελεί έναν κρίσιμο αναπτυξιακό παράγοντα, για τον οποίο, δεν υπάρχει κανένας λόγος διάλυσης.  Όχι μόνο δεν εξυπηρετείται κανένας σκοπός από αυτή, αλλά αντίθετα, μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε περαιτέρω αποδιοργάνωση του τομέα παραγωγής τεχνικού έργου.

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αλλά και τη Κυβέρνηση συνολικά, να επανεξετάσουν και να ανακαλέσουν την απόφασή προώθησης ενδοϋπουργικών μετατάξεων για το σύνολο του προσωπικού της Εγνατίας Οδού, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση και διάλυση της εταιρείας και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για την αξιοποίηση της στην υλοποίηση των έργων, στην ασφάλεια των υποδομών και στην ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας, συνολικά.

Comments are closed