Πλεονέκτημα για το Thess INTEC η λειτουργία με όρους ιδιωτικής πρωτοβουλίας

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με φορείς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας της Κεντρικής Μακεδονίας, η Μ.Ε. Ανταγωνιστικότητας-Επιχειρηματικότητας-Καινοτομίας στη συνεδρίαση της στις 17 Νοεμβρίου 2020 είχε καλεσμένο μέσω τηλεδιάσκεψης τον Εμπορικό Διευθυντή του Τhess INTEC κ. Φωκίων Τζούρδα.

Στη αρχή της συζήτησης υπήρξε παρέμβαση του Προέδρου και Δ/Σ του Thess INTEC κ. Νικόλαου Ευθυμιάδη ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό και την αναγκαιότητα ύπαρξης του νέου Τεχνολογικού Πάρκου και τα οφέλη που θα έχει για την ίδια την πόλη.

Ακολούθως, ο κ. Τζούρδας παρουσίασε αναλυτικά όλες τις πτυχές που αφορούν στην κατασκευή, οργάνωση και λειτουργία του Τεχνολογικού Πάρκου Καινοτομίας Thess INTEC που αποτελεί ένα εμβληματικό έργο που τελεί υπό την άμεση μέριμνα της Ελληνικής Κυβέρνησης για την υλοποίησή του.

Ιδιαίτερα ο κ. Τζούρδας στάθηκε στη μέχρι σήμερα πρόοδο υλοποίησης του έργου, καθώς και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα μέχρι την πλήρη λειτουργία του (εκτιμώμενο κόστος περίπου 80 εκ. ευρώ).  Επίσης, παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τις συνεργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει με Ελληνικές και Διεθνείς εταιρείες για την εγκατάσταση τους στο Κέντρο και την παραγωγή νέων τεχνολογικών προϊόντων. Σχετικά με τη μετοχική σύνθεση του Φορέα (58% ιδιωτικός τομέας-42% Δημόσιο) με το Management να ασκείται αποκλειστικά με όρους ιδιωτικής πρωτοβουλίας ο κ. Τζούρδας ανέφερε ότι αποτελεί πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για την εύρυθμη λειτουργία του Φορέα ενώ επίσης επισήμανε την ισχυρή βούληση και αρωγή της κυβέρνησης στην έγκαιρη επίλυση γραφειοκρατικών ζητημάτων και την ψήφιση των αναγκαίων νόμων που απαιτούνται για την κατασκευή του τεχνολογικού πάρκου καινοτομίας.

Μετά το πέρας τις παρουσίασής του ο κ. Τζούρδας απάντησε στις ερωτήσεις των μελών της ΜΕ, ενώ δέχθηκε με ευχαρίστηση τους προβληματισμούς των μελών της και τις προτάσεις τους για θέματα που έχουν να κάνουν με τη χωροταξία, τον τρόπο πρόσβασης στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πάρκου, τη συνεργασία με τις επιχειρήσεις, καθώς και τον τρόπο επικοινωνίας και προβολής του νέου Τεχνολογικού Πάρκου όχι μόνο με τους φορείς και τις επιχειρήσεις αλλά και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες για το Thess INTEC μπορείτε να δείτε ΕΔΩ 

Comments are closed