Την επαναφορά του ορίου προϋπολογιζόμενης δαπάνης στα συγχρηματοδοτούμενα έργα ζητά το ΤΕΕ/ΤΚΜ

Την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την έγκαιρη απορρόφηση ενωσιακών πόρων που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα έργα του δημόσιου και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης εκθέτει με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, το ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Στην επιστολή τονίζεται ότι «Η άμεση υλοποίηση τέτοιων έργων, ιδιαίτερα σήμερα εν μέσω των αντίξοων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η παρατεταμένη οικονομική κρίση και η πανδημία του COVID-19, θα έχει επιπλέον όφελος για την χώρα λόγω της συμβολής τους στην αναθέρμανση της οικονομίας».

Τονίζεται δε ότι «Η διάταξη που προβλέπει την μείωση του ορίου του υποχρεωτικού προσυμβατικού ελέγχου θα προκαλέσει καθυστερήσεις στην συμβασιοποίηση κρίσιμων για την τοπική κοινωνία έργων της τοπικής αυτοδιοίκησης και για αυτό το λόγο ζητούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επαναφορά του ορίου προϋπολογιζόμενης δαπάνης στα συγχρηματοδοτούμενα έργα για τον υποχρεωτικό προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο ποσό των 10.000.000€ χωρίς ΦΠΑ».

Δείτε την επιστολή ΕΔΩ

Comments are closed