Σήμερα η διαδικτυακή εκδήλωση του ΤΕΕ/ΤΚΜ για ευρωπαϊκά προγράμματα καινοτομίας, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας

Σήμερα Πέμπτη 24 Ιουνίου, στις 7μ.μ. θα διεξαχθεί η διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιεί το ΤΕΕ/ΤΚΜ  με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής και μετά από εισήγηση της Μόνιμης Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας-Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Τμήματος, για τα προγράμματα (εκτός ΕΣΠΑ) αλλά και το πλαίσιο απευθείας χρηματοδότησης της ΕΕ στους τομείς καινοτομίας, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μηχανικούς και εταιρείες μηχανικών που δραστηριοποιούνται ως ερευνητές, σύμβουλοι επιχειρήσεων και ανάπτυξης, ιδιοκτήτες και στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, start ups, στελέχη δομών επιχειρηματικότητας, funds, κ.λ.π.

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν, μεταξύ των άλλων, ζητήματα που αφορούν:

Στο γενικό πλαίσιο χρηματοδότησης της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο διάστημα 2021-2027

Στα είδη ενισχύσεων (επιχορηγήσεις, δάνεια)

Στον τρόπο λειτουργίας και του μηχανισμού ενίσχυσης επιχειρήσεων μέσω των Ταμείων για χρηματοδότηση επιχειρήσεων, κ.λ.π.

Προγράμματα (τομέας, π/υ, στόχος) που αναμένονται την επόμενη περίοδο από την ΕΕ για επιχειρήσεις με έμφαση στην παρουσίαση βασικών στοιχείων του Προγράμματος «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» της ΕΕ.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:

η κ. Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής,

η κ. Αννα Παναγοπούλου, Διευθύντρια Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας & Καινοτομίας/Γ.Δ Έρευνας και Καινοτομίας Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

η κ. Βασιλική Καλοδήμου, Δίκτυο Πράξις, Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα “Ορίζοντας Ευρώπη”.

Μπορείτε να παρακολουθήστε ζωντανά την εκδήλωση στην πλατφόρμα του ZOOM και στο Youtube.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και να υποβάλλετε τα ερωτήματά σας ΕΔΩ.

Comments are closed