Την Τρίτη η εκδήλωση του ΤΕΕ/ΤΚΜ για τις δυνατότητες χρηματοδότησης Μηχανικών στην νέα προγραμματική περίοδο

Την ερχόμενη Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου το ΤΕΕ/ΤΚΜ, στο πλαίσιο της ενεργούς συμμετοχής του στην 86η ΔΕΘ, διοργανώνει στο Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός εκδήλωση με θέμα “χρηματοδοτικά εργαλεία για Μηχανικούς στη νέα προγραμματική περίοδο 2021 -2027”.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι Μηχανικοί, ως μέρος του οικοσυστήματος της επιχειρηματικότητας της Κεντρικής Μακεδονίας, και ευρύτερα της Βορείου Ελλάδος, για τα νέα  προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Επενδυτικός Νόμος, ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, κ.λ.π.), αποσκοπώντας: α) τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς των Μηχανικών και β) στην ενεργό εμπλοκή των Μηχανικών στην αξιοποίησή των προς διάθεση κονδυλίων.

Επί των θεμάτων θα παρουσιάσουν εισηγήσεις: Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δ. Σκάλκος, ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ κ. Κ. Μακέδος, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΠ “Κεντρική Μακεδονία”  κ. Αγ. Ωραιοπούλου, ο Διευθυντής Στρατηγικής της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας κ. Ε. Καραγιαννάκος, το μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γρ.Καλαμακίδης και ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής κ. Ιωάννης Τσιτσόπουλος.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν:

  • Ο Υφυπουργός  Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης
  • Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Κωνσταντίνος Ζέρβας
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρις Μπίλλιας, εκπροσωπώντας και τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση στο περίπτερο που στεγάζει την κοινή συμμετοχή  ΤΜΕΔΕ και ΤΕΕ στην 86η ΔΕΘ, έναντι του πύργου του ΟΤΕ.

Δείτε το ακριβές πρόγραμμα:

Comments are closed