Την 1η Απριλίου δεσμευτικές προσφορές για την Εγνατία Οδό

Την 1η Απριλίου 2021 όρισε ως νέα ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τον εν εξελίξει διαγωνισμό που αφορά στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων αξόνων το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ), κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Η απόφαση ελήφθη κατ’ ενάσκηση του νόμιμου δικαιώματός του να συμμορφωθεί οικειοθελώς προς τις αποφάσεις της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων των προεπιλεγέντων επενδυτών «ROADIS Transportation Holding S.L.U.-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» και «VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESIONES S.A.S – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε».

Είχε προηγηθεί η απόφαση του ΣτΕ υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν δύο κοινοπραξίες, ζητώντας τη δυνατότητα να καταθέσουν προσφορές για την Εγνατία Οδό, επειδή δεν είχε δοθεί μια ακόμα παράταση στις 11 Δεκεμβρίου.

Οι κοινοπραξίες της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις με τη Roadis και της Μυτιληναίος με τη Vinci είχαν ζητήσει να δοθεί παράταση, με το επιχείρημα πως δεν πρόλαβαν να ετοιμάσουν τις προσφορές τους λόγω της καραντίνας. Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είχε αποφασίσει να μη δώσει την 9η παράταση στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του οδικού άξονα και κατατέθηκε προσφορά μόνο από την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – Egis Projects. Όμως οι δύο κοινοπραξίες προσέφυγαν στο ΣτΕ και κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα. Έτσι η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ όρισε τη νέα ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Comments are closed