Το “αύριο” της αγοράς ακινήτων στην Prodexpo

Αθήνα (Πηγή: www.discovergreece.com)

Στην επόμενη μέρα της αγοράς ακινήτων αναφέρθηκαν επιτελικά στελέχη του τομέα, μιλώντας στο συνέδριο της Prodexpo, με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν ότι ο αρνητικός κύκλος έκλεισε, αλλά η αγορά θα χρειαστεί χρόνο για να αναπτυχθεί. Έμφαση δόθηκε στο θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο που θέτει εμπόδια, ενώ τονίσθηκε ότι τα ποιοτικά ακίνητα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις έχουν προοπτικές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ , ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Property Services Δημήτρης Ανδρίτσος επισήμανε ότι η αγορά ακινήτων βρίσκεται σε σημείο καμπής, καθώς μετά δέκα αρνητικά περίπου χρόνια σταθεροποιείται και παρουσιάζονται οι πρώτοι θετικοί ρυθμοί, σε πρώτη φάση στα οικιστικά ακίνητα. Έχουμε τελειώσει με τον αρνητικό κύκλο στην αγορά ακινήτων, η ανάπτυξη όμως δεν θα είναι ταχεία, μην περιμένουμε άλματα, είπε χαρακτηριστικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ ‘Αρις Καρυτινός επισήμανε ότι οι ΑΕΕΑΠ είναι μακροπρόθεσμοι επενδυτές στη χώρα, δεν έχουν ως στόχο τις επενδύσεις και την έξοδο για την αποκομιδή κέρδους, αλλά κίνητρο είναι το εισόδημα. Έδωσε έμφαση στην ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου στον τομέα των ακινήτων προκειμένου να διευκολυνθούν οι επενδύσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της οικονομίας γενικότερα.

Ο Γιώργος Κορμάς διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Real Estate επισήμανε ότι οι τράπεζες έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα του παρελθόντος και είναι εδώ σε θέση να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων.

Ο Γιώργος Φράγκου, βοηθός γενικός διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου επισήμανε ότι η υπάρχει ζήτηση για ποιοτικά ακίνητα στους τομείς των logistics, τον τομέα επαγγελματικών ακινήτων για γραφεία καθώς και στον τομέα τουρισμού/φιλοξενίας. Η Εθνική Τράπεζα διαθέτει τα κεφάλαια να χρηματοδοτήσεις επενδύσεις των ΑΕΕΑΠ, πρόσθεσε ο ίδιος.

Comments are closed