Το ΤΕΕ/ΤΚΜ  παρόν στην κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Καλοχωρίου

Τάξη στην άτυπη Βιομηχανική Ζώνη του Καλοχωρίου φιλοδοξούν να βάλουν Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και φορείς της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένου του ΤΕΕ/ΚΜ, με την προώθηση της δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου, διευθετώντας οριστικά, τη μεγαλύτερη άτυπη συγκέντρωση βιομηχανικών και βιοτεχνικών εγκαταστάσεων στη χώρα.

Με το προωθούμενο σχέδιο, 875 επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 6.000 εργαζόμενους, θα αποκτήσουν τις κατάλληλες υποδομές και τα δίκτυα ώστε επιτέλους να ασκούν μέσα σε ένα καθορισμένο πλαίσιο τις δραστηριότητές τους, έπειτα από δεκαετίες κατά τις οποίες κυριαρχούσε μια χαώδης κατάσταση.

Το αίτημα προς τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για να μετατραπεί η Άτυπη Βιομηχανική Συγκέντρωση Καλοχωρίου σε Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης, βάζοντας οριστικά τέλος σε μισό αιώνα άναρχης ανάπτυξης και περιβαλλοντικής υποβάθμισης κατέθεσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τα Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης, τους Συνδέσμους Βιομηχανιών και Εξαγωγέων και τους δήμους Δέλτα και Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ενώ πρόσφατα, σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκε και η σχετική μελέτη για το Επιχειρηματικό Πάρκο, με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο ΤΖιτζικώστα να επισημαίνει: “Προωθούμε τη λύση σε ένα ζήτημα που επί δεκαετίες πλέον απασχολεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους θεσμικούς φορείς επιχειρηματικότητας, εκατοντάδες επιχειρήσεις, χιλιάδες εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία. Το σχέδιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ολοκληρωμένο και είναι η πρώτη φορά που τέτοιας κλίμακας παρεμβάσεις γίνονται σε μια περιοχή εξαιρετικά ευαίσθητη, σε μια περιοχή που επί πολλά χρόνια έμεινε ξεχασμένη συσσωρεύοντας προβλήματα. Βαδίζουμε με σχέδιο, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, για να περάσει η περιοχή από την εποχή της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης στην εποχή του Οργανωμένου Επιχειρηματικού Πάρκου. Βάζουμε τάξη σε μια μεγάλη εκκρεμότητα της περιοχής, ενισχύοντας την ανάπτυξη, την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα και προστατεύοντας το περιβάλλον.”

Δείτε ολόκληρη την επιστολή που κατέθεσαν από κοινού η ΠΚΜ, οι εμπλεκόμενοι Δήμοι και τα Επιμελητήρια ΕΔΩ

Comments are closed