Γεγονός η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης

Το παρθενικό του ταξίδι εκτέλεσε τη Δευτέρα (10/10) το πλοίο «Smyrna di Levante» της ακτοπλοϊκής Levante Ferries που πραγματοποιεί το νέο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σμύρνη.

Οι αναχωρήσεις του πλοίου Smyrna di Levante γίνονται στις 19:00 και το ταξίδι διαρκεί περίπου 12 ώρες. Υπάρχουν δρομολόγια τρεις φορές την εβδομάδα από και προς τη Σμύρνη.

Από Θεσσαλονίκη το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και από Σμύρνη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Το Smyrna di Levante έχει μήκος 158,42 μέτρα και πλάτος 21,60 μέτρα και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει είναι 20 κόμβοι. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 948 επιβάτες, διαθέτει 41 τετράκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, έξι δίκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, 18 δίκλινες καμπίνες με κοινόχρηστο μπάνιο, δύο τετράκλινες καμπίνες για ΑμεΑ και έξι σουίτες δύο επιβατών. Ακόμα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς έως 300 ΙΧ και περίπου 55 φορτηγών.

Όσον αφορά στις τιμές, μία θέση στο κατάστρωμα ή στο σαλόνι κοστίζει 81 ευρώ, μία θέση αεροπορικού τύπου 95 ευρώ, ενώ τα παιδιά θα πληρώνουν μισό εισιτήριο αν είναι από 2-10 ετών. Τα νεογέννητα και τα παιδιά κάτω των 2 ετών, θα καταβάλλουν μόνο τους φόρους. Για τα οχήματα, τα κόστη διαμορφώνονται ως εξής:

Ι.Χ. έως 4,25 μέτρα: 150 ευρώ
Ι.Χ. άνω των 4,25 μέτρων: 160 ευρώ.

Οι επιβάτες που επιλέγουν ταξίδι με επιστροφή, θα έχουν έκπτωση 10% έκπτωση στο εισιτήριο και στην καμπίνα και 15% στην τιμή του οχήματος.

Comments are closed