Υπεγράφη η σύμβαση για τη διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά

Ολοκληρώνονται τους επόμενους δώδεκα μήνες οι μελέτες διαπλάτυνσης της οδού Λαγκαδά, ώστε στη συνέχεια να αρχίσει άμεσα η κατασκευή του τελευταίου τμήματος του δρόμου, που έμεινε σε εκκρεμότητα επί πολλά χρόνια.

Με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε πως η οδός Λαγκαδά είναι η βασική οδική αρτηρία για τη σύνδεση της δυτικής Θεσσαλονίκης με το κέντρο της πόλης, ενώ έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά λεωφόρου από το ΤΙΤΑΝ μέχρι το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά κι από την οδό Αγίων Πάντων μέχρι την Εγνατία οδό. Το ενδιάμεσο τμήμα παρέμεινε σε εκκρεμότητα αλλά, όπως τόνισε, η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να δώσει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στις καθημερινές μετακινήσεις τους.

«Η κατασκευή και του τελευταίου τμήματος της οδού Λαγκαδά από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αγίων Πάντων θα περιορίσει τα μποτιλιαρίσματα, τις καθυστερήσεις και το κυκλοφοριακό, ενώ θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών. Το έργο εκτός από οδικό είναι και περιβαλλοντικό, με τον περιορισμό των ρύπων και του θορύβου, αλλά και αναπτυξιακό, δεδομένου ότι η οδός Λαγκαδά είναι η οδική αρτηρία, που εξυπηρετεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά. Πάνω απ’ όλα όμως είναι ένα κομβικό έργο για όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη, στην ανάπτυξη της οποίας έχουμε επενδύσει ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων κ. Πάρις Μπίλλιας, ο οποίος υπέγραψε και τη σχετική σύμβαση, δήλωσε ότι «οι μελέτες που θα εκπονηθούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες είναι συγκοινωνιακές, υδραυλικών έργων, ηλεκτρομηχανολογικές και περιβαλλοντική», ενώ «στον ανάδοχο θα χορηγηθούν οι ήδη εγκεκριμένες οριστικές μελέτες (τοπογραφικά, συγκοινωνιακά, οριστική οδοποιίας και οριστική για τον κόμβο Παύλου Μελά)».

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα είναι δυνατόν να δημοπρατηθεί το έργο και να ολοκληρωθεί σύντομα.

Comments are closed