Υπεγράφη σύμβαση για νέες αναπλάσεις στις γειτονιές της Τούμπας

Αλλάζουν όψη 37 δρόμοι σε μια περιοχή 180 στρεμμάτων, στην Κάτω Τούμπα, μέσα από εκτεταμένο πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για αναπλάσεις στις γειτονιές, στο πλαίσιο σύμβασης που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας. Η περιοχή όπου θα εξελιχθούν οι παρεμβάσεις βρίσκεται στη ζώνη που περικλείεται από τις οδούς Βιζύης, Ανατολικής Θράκης, Παλαιών Φωκών, Μικράς Ασίας, Καλλιπόλεως και Πυλαίας.

Ο σχεδιασμός για την περιοχή στην Κάτω Τούμπα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συντηρήσεις πεζοδρομίων, εργασίες ασφαλτόστρωσης, αναβάθμισης φωτισμού, αστικού εξοπλισμού, πρασίνου, αλλά και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρίες.

Οι παρεμβάσεις θα εξελιχθούν σε συνολικά 37 δρόμους. Μεταξύ αυτών είναι οι οδοί Προύσης, Μυριοφύτου, Δ. Καλλέργη, Παλαιών Φωκών, Αμφιθέας, Μαλακοπής, Αλωπεκής, Αργοστολίου, Νεαπόλεως, Νικομήδειας, Ευτυχίδου, Φρυνίχου, Χαλκηδόνος, Πανόρμου, Νίγδης, Τεκταίου, Ηδομένης, Μενεμένης, Οινουσών, πάροδος Βιζύης, Μηδείας, Κυζίκου, Πυλαίας, Επταλόφου, Ματάλων, Ιλισού, Καλλιπόλεως, Πόντου, Δαρδανελίων, Βοσπόρου, Καισαρείας, Δορυλαίου, Δημητσάνας, Ιερισσού.

Αυτό το διάστημα εκτελούνται παρεμβάσεις σε 28 δρόμους εντός μιας ζώνης 250 στρεμμάτων, ενώ συνεργεία είναι εγκατεστημένα στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, στην περιοχή μεταξύ της Λαγκαδά, της Μοναστηρίου και της Μιχαήλ Καλού, όπου θα αναβαθμιστούν δέκα δρόμοι σε μια ζώνη 130 στρεμμάτων.

Comments are closed