Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών: Υλοποίηση 63 μεγάλων αρδευτικών έργων, ύψους 784 εκατομ.

Την υλοποίηση 63 μεγάλων αρδευτικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 784 εκατ. ευρώ σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την επιθεώρηση των εργασιών της κατασκευής του αρδευτικού δικτύου στην Ηράκλεια Δήμου Γοργοποτάμου Φθιώτιδας.

«Την υλοποίηση των σημαντικών αυτών έργων ανέλαβε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και υπάρχει βούληση να προχωρήσουν και να περατωθούν», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε:

«Με τα έργα, μαζί με τα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά που ήδη υλοποιεί το Υπουργείο συνολικού ύψους 1,5 δισεκ. ευρώ, θα επιτευχθεί η εξοικονόμηση νερού, ο εξορθολογισμός των συνθηκών άρδευσης, η αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και κατ΄ επέκταση η σημαντική βελτίωση του γεωργικού εισοδήματος».

Ο κ. Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φθιώτιδας, Κώστα Αποστολόπουλο, ενημερώθηκε για την πορεία του έργου στην Ηράκλεια, από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θανάση Πετρογιάννη.

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024.

Comments are closed