Ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για τις εξελίξεις στα Πανεπιστήμια

Την ανησυχία ότι «η λεγόμενη “Πανεπιστημιακή Αστυνομία” θα προκαλέσει και δεν θα λύσει προβλήματα» εκφράζει η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, σε ψήφισμα που εξέδωσε ομόφωνα, κατά τη συνεδρίαση της 08/06/2022.

Με αφορμή τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, εντός και εκτός των μεγαλύτερων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της χώρας, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της, για τα πρόσφατα φαινόμενα.

Στο ψήφισμα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Η λεγόμενη “Πανεπιστημιακή Αστυνομία” θα προκαλέσει και δεν θα λύσει προβλήματα. Μαζί με τον νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση αποτελούν πλευρές του ίδιου θέματος,  της ποιότητας των πανεπιστημίων της χώρας, που όλοι οφείλουμε να προσπαθούμε να βελτιώσουμε και όχι να δεχόμαστε την απαξίωσή τους.»

Επισημαίνεται παράλληλα ότι τα θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και άλλες διατάξεις» θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ στην επόμενη συνεδρίασή της, το Σάββατο 18/6/2022.

Comments are closed