Όταν το 300 ακολουθεί το 500! Το ΤΕΕ/ΤΚΜ διαχρονικός κόμβος ενημέρωσης

Ήταν Μάρτιος του 2015  όταν το ΤΕΕ/ΤΚΜ, πήρε την απόφαση να περάσει από την έντυπη τακτική ενημέρωση των μελών του, σε σύγχρονους, διαδικτυακούς διαύλους επικοινωνίας, κλείνοντας τον κύκλο ζωής του περιοδικού “Τεχνογράφημα” των 500 τευχών και ανοίγοντας έναν νέο κύκλο, με το ηλεκτρονικό Newsletter που σήμερα συμπληρώνει 300 διαδικτυακά “τεύχη” και το Blog του Τμήματος, που έκτοτε έχει φιλοξενήσει αισίως περί τις 2.700 αναρτήσεις.

Κάπως έτσι λοιπόν, το “300” έπεται του “500”, συνεχίζοντας μια παράδοση τακτικής ενημέρωσης των μελών του ΤΕΕ/ΤΚΜ και όποιου ενδιαφερόμενου επιθυμεί να λαμβάνει το εβδομαδιαίο Newsletter, για τα δρώμενα, τις πρωτοβουλίες του Τμήματος, αλλά και για σειρά θεμάτων που προσελκύουν το ενδιαφέρον του τεχνικού κόσμου στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία.

Το ηλεκτρονικό Newsletter, με τη σειρά του έλαβε τη σημερινή μορφή του από τον Αύγουστο του 2018, προκειμένου να καταστεί ακόμα πιο εύχρηστο, ενισχύοντας παράλληλα -μαζί με την διαμόρφωση της δημόσιας σελίδας στο Facebook- τον ρόλο του Blog του ΤΕΕ/ΤΚΜ ως βασικού εργαλείου της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των μελών.

Αυτή η διάσταση του ρόλου του Τμήματος, ως διαχρονικού κόμβου ενημέρωσης του τεχνικού κόσμου για τις θεσμικές παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου και τα θέματα της επικαιρότητας -και όχι μόνο- που ενδιαφέρουν του μηχανικούς, αλλά πολύ συχνά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, έγινε μέρος της καθημερινότητας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ήδη από την δεκαετία του 1980.

 Η αρχή έγινε με την εφημερίδα «Μικρή ΤΕ», της οποίας το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1988, κατά την περίοδο της Προεδρίας του  Δημήτρη Τσιαπραλή για να δώσει τη θέση της μετά από 41 τεύχη, τον Απρίλιο του 1992 και επί Προεδρίας Ανδρέα Κουράκη στο εμβληματικό «Τεχνογράφημα» που διέγραψε μια πορεία 23 ετών -αρχικά ως εφημερίδα και στη συνέχεια ως περιοδικό- με τη στήριξη όλων των διοικήσεων και των μετέπειτα προέδρων του ΤΕΕ/ΤΚM. 

Ο Παναγιώτης Δέντσορας, η Γωγώ Κωτίδου, ο Γιάννης Αικατερινάρης, ο Γιάννης Οικονομίδης, ο Σάκης Τζακόπουλος, ο Τάσος Κονακλίδης και ο Πάρις Μπίλλιας, επί των ημερών του οποίου αποφασίστηκε ο εκσυγχρονισμός, καθώς και ο σημερινός Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργος Τσακούμης, στήριξαν και ενίσχυσαν διαχρονικά αυτή τη διάσταση του ρόλου του Τμήματος στο πεδίο της ενημέρωσης, εξασφαλίζοντας για το σκοπό αυτό και τη συνεργασία καταξιωμένων επαγγελματιών από τον χώρο της Δημοσιογραφίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο αείμνηστος Λάζαρος Χατζηνάκος, ο Χρήστος Τελίδης, η Ρόζυ Βουδούρη, η Σίτσα Μπαξεβάνη, ο Δημήτρης Κιώτης, η Λιάνα Αλεξανδρή, η Άννυ Καρολίδου, η Αλεξάνδρα Γούτα, ο Άγγελος Αγγελίδης και ο Βαγγέλης Μωυσής, έβαλαν ο καθένας και η καθεμιά τη δική τους “σφραγίδα” στην ενημέρωση των Μηχανικών, όπως και οι μηχανικοί που πλαισίωσαν διαχρονικά τη συντακτική ομάδα του Τμήματος, διασφαλίζοντας την επιστημονική ακρίβεια του περιεχομένου. Από τους εκλεγμένους στη ΔΕ Θανάση Παππά και Σόφη Κασούρη, ως τα στελέχη και τους συνεργάτες, όπως η αείμνηστη Γιάννα Ξεπαπαδάκη, η Βίκη Παπαγεωργίου, η Έλσα Φωκά, η Ελένη Καλούση, η Σόφη Κασούρη, η Χρύσα Λασκαρίδου, η Κυριακή Διαβολίτση και η Καίτη Πετρίδου. 

Κοντά σε αυτούς, σημαντικός ήταν διαχρονικά και ο ρόλος εξαιρετικών συνεργατών, αρχιτεκτόνων και γραφιστών με τη συμβολή τους στο αισθητικό σκέλος, σε όλα τα στάδια αυτής της μακρόχρονης πορείας.

Το έργο του ΤΕΕ/ΤΚΜ στο συγκεκριμένο πεδίο συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, πάντα με γνώμονα το κύρος και τη θεσμική εγκυρότητα του φορέα.

Comments are closed