Ένα ακόμη ρεκόρ έσπασαν οι Google και Facebook

Global Panorama flickr creative commons

Global Panorama flickr creative commons

Τόσο το Facebook όσο και η Google μόλις πάτησαν ξανά σε “απάτητο” έδαφος. Την 1η Φεβρουαρίου οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν -με διαφορά λίγων λεπτών- ότι το gmail της Google και το WhatsApp του Facebook έσπασαν πλέον ένα επίμονο φράγμα κι έχουν πλέον πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως έκαστο.
Παρότι το σπάσιμο του φράγματος του 1 δισ. χρηστών για καθένα από τα δύο apps δεν εκπλήσσει κανέναν, ωστόσο το γεγονός ότι οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα από τις δύο εταιρείες αναδεικνύει τον εντεινόμενο ανταγωνισμό μεταξύ των τεχνολογικών κολοσσών. ‘Η με άλλα λόγια αυτό που πολλοί χαρακτηρίζουν πλέον ώς vanity stats, στατιστικές ματαιοδοξίας εν ολίγοις.
Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, έσπευσε τη Δευτέρα να επαινέσει τους ιδρυτές του What’s Up, Jan Koum και Brian Acton και άφησε υπαινιγμούς για νέα σχέδια ανάπτυξης στο κοντινό μέλλον,παρατηρώντας ότι λίγες υπηρεσίες μπορούν να έχουν τέτοια πρόσβαση στο κοινό.
“Στον επόμενο τόνο, πρόκειται να δουλέψουμε για να διασυνδέσουμε περισσότερους ανθρώπους ανά τον κόσμο και να κάνουμε ευκολότερη την επικοινωνία με τις επιχειρήσεις” έγραψε ο Zuckerberg στον λογαριασμό του στο Facebιok (σε ελεύθερη μετάφραση) και συνέχισε: “Υπάρχουν μόνο λίγες υπηρεσίες που διασυνδέουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Αυτό το κομβικό σημείο είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη διασύνδεση ολόκληρου του κόσμου“.
Αυτά για το Facebook. Το gmail άργησε μεν πολύ περισσότερο να σπάσει το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου χρηστών (αφού είναι σε λειτουργία από το 2004), αλλά από την άλλη η Google έχει πολλά ακόμη προϊόντα με πάνω από 1 δισ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως το καθένα. Για του λόγου το αληθές βλέπε τα στατιστικά των Android, Chrome, YouTube, Maps, Search και Google Play…

Άρθρο με πληροφορίες από το mashable

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο ΕΔΩ (αγγλική γλώσσα)

Comments are closed