Έργο της χρονιάς για το 2019 η αναβάθμιση του αεροδρομίου «Μακεδονία»

Ως «Έργο της χρονιάς» για το 2019 βραβεύτηκε η αναβάθμιση του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2021, που συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr, στο Μέγαρο – Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Το βραβείο απένειμε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, στους συντελεστές του έργου, Fraport Greece και ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Τη βεβαιότητα ότι «η Ελλάδα όχι απλώς θα ανακάμψει, αλλά θα ισχυροποιήσει τη θέση της», εξέφρασε ο κ. Alexander Zinell, Chief Executive Officer (CEO) Fraport Greece, μια κοινή εταιρεία της Fraport Γερμανίας και του Ομίλου Κοπελούζου, παραλαμβάνοντας το βραβείο για το «Έργο της χρονιάς 2019» για την Αναβάθμιση του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

«Μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια ολοκληρώσαμε το έργο της αναβάθμισης του αεροδρομίου, που έγινε πολύ γρήγορα δημοφιλές», δήλωσε ο κ. Zinell, σημειώνοντας ότι χρειάστηκαν 224.000 ανθρωποώρες και 100 εκατομμύρια ευρώ για την αποπεράτωσή του. Όπως είπε, η βράβευση είναι ιδιαίτερα τιμητική, καθώς το έργο της αναβάθμισης των 14 αεροδρομίων συναγωνίστηκε με σημαντικά έργα που είχαν υψηλό κοινωνικοοικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η Ελλάδα αλλάζει και επωφελείται από τα νέα έργα, για αυτό και η αναβάθμιση του αεροδρομίου έχει αυτή την ευρεία αποδοχή, και πρόσθεσε ότι το “Μακεδονία” παρέχει πλέον μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, καθώς αποτελεί ένα ισχυρό μέρος της εθνικής προσπάθειας για τη μεταμόρφωση της χώρας».

Ο κ. Zinell αναφέρθηκε στην επένδυση ύψους 440 εκατομμυρίων ευρώ που έγινε για τη μεταμόρφωση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά -διεθνώς- υλοποιήθηκε ένα παράλληλο πρόγραμμα αναβάθμισης σε 14 σημεία της χώρας.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του προς την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, μία ελληνική εταιρεία που ανέλαβε την αναβάθμισή τους, την οποία και ευχαρίστησε θερμά, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την ελληνική πολιτεία και τις τοπικές Αρχές για την αγαστή συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRAKAT, κ. Πέτρος Σουρέτης, κάνοντας λόγο για την έγκαιρη παράδοση του έργου από μία αμιγώς ελληνική εταιρεία, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι γιατί αυτό το έργο της αναβάθμισης του Αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης “Μακεδονία” σηματοδοτεί μία νέα εποχή στον κατασκευαστικό κλάδο».

«Το έργο αποτέλεσε μία τεράστια πρόκληση λόγω της πολυπλοκότητας των λειτουργιών του», υπογράμμισε κ. Σουρέτης. «Η συνεργασία με τη Fraport σηματοδότησε μία νέα εποχή», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε την εμπειρία που αποκομίσαμε».

Comments are closed