Έως 24/6 οι αιτήσεις για το νέο διδακτορικό του Πανεπιστημίου  Aix-Marseille

Πηγή φωτογραφίας: ιστοσελίδα του πανεπιστημίου Aix-Marseille (AMU)

Πηγή φωτογραφίας: ιστοσελίδα του πανεπιστημίου Aix-Marseille (AMU)

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για ένα νέο διεθνές διδακτορικό πρόγραμμα, με τίτλο DOC2AMU, δημοσιοποίησε το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille (AMU). Το πρόγραμμα συγχρηµατοδοτείται στο πλαίσιο των δράσεων Marie-Sklodowska-Curie COFUND του προγράμματος H2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς` και από το Περιφερειακό Συµβούλιο ProvenceAlpes-Cote d’Azur, µε συνεισφορά του Οργανισµού A*MIDEX.

Το πρόγραµµα θα παρέχει χρηµατοδότηση για 30 θέσεις για διδακτορική διατριβή (με υποτροφία) στο Πανεπιστήµιο Aix-Marseille (AMU), µε σύµβαση διάρκειας τριών ετών η καθεµία, κατά την διάρκεια των πέντε ετών του προγράµµατος.
Βασίζεται στις αρχές της διεπιστηµονικότητας, της διατοµεακότητας και του διεθνούς προσανατολισµού («31»).

Το πρόγραµµα εστιάζει σε εξι επιλεγµένους διεπιστηµονικούς και διατοµεακούς ερευνητικούς άξονες: Απεικόνιση, Νάνο-υγεία, «Big data», Δίκτυα, Κλιµατική Αλλαγή και Παγκοσµιοποίηση. Σχεδόν όλοι οι άξονες περιλαμβάνουν αντικείμενα ειδικότητας μηχανικού.

Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων απευθύνεται σε όλους τους µέλλοντες υποψήφιους διδάκτορες, µε την προϋπόθεση να µην έχουν ζήσει στην Γαλλία για πάνω από 12 µήνες, τα τρία τελευταία χρόνια.
Το πρόγραµµα DOC2AMU είναι µια δράση του College doctoral του AMU, που βασίζεται σε µια συνεργασία µε 15 οργανισµούς-εταίρους (Περιφερειακό Συµβούλιο PACA, A*MIDEX, 9 πόλοι ανταγωνιστικότητας της Περιφέρειας PACA, SATT, IMeRA, CROUS, Protisvalor Mediterranee). Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται  δεκτές μέχρι τις 24 Ιουνίου 2016.

ΕΔΩ θα βρεις όλα όσα μπορεί να σε ενδιαφέρουν σε σχέση με το πρόγραμμα, από τις προϋποθέσεις συμμετοχής μέχρι τη διαδικασία επιλογής σε στάδια

 

Comments are closed