Αυτοί ήταν οι κορυφαίοι #GREXIT tweeters

peterb‏@purpleline Jun 22 @Bruegel_org @AshokaMody ECB/EU floating idea of taking on IMF Greek exposure. The IMF Tools are not being used, so Asian States want out (Εικόνα από τον λογαριασμό του Bruegel στο twitter)

peterb‏@purpleline Jun 22
@Bruegel_org @AshokaMody ECB/EU floating idea of taking on IMF Greek exposure. The IMF Tools are not being used, so Asian States want out
(Εικόνα από τον λογαριασμό του Bruegel στο twitter)

Το θέμα του Grexit -που ευτυχώς αποφύγαμε- δεν συζητιόταν όλο αυτό το διάστημα μόνο στις Βρυξέλλες ή στα γραφεία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων πίσω από κλειστές πόρτες. Τα κοινωνικά μέσα πήραν φωτιά με το hashtag #Grexit “να δίνει και να παίρνει”. Οι χρήστες του twitter με τη μεγαλύτερη επιρροή ήταν δεξαμενές σκέψης (think tanks), ειδησεογραφικοί οργανισμοί αλλά και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές των ημερών…

Το “City AM”, η πρώτη καθημερινή επιχειρηματική εφημερίδα ελεύθερης δωρεάν κυκλοφορίας του Λονδίνου, ανέλυσε τα τελευταία 18.000 tweets με  hashtag #Grexit και κατέληξε σε μάλλον αναμενόμενα αποτελέσματα: οι λέξεις “ευρώ” και “ευρωζώνη” ήταν από τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες στα “τιτιβίσματα” των χρηστών του Twitter αποκαλύπτοντας τη διεθνή ανησυχία για τις επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου Grexit στην Ελλάδα και την ευρωζώνη.

Οι βασικοί πολιτικοί “παίκτες”, ιδίως η Γερμανίδα Καγκελάριος ‘Αβγκελα Μέρκελ και ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επίσης εμφανίζονται σε κυρίαρχη θέση στα tweets -ούτε αυτό βέβαια προκαλεί έκπληξη. Η ανάλυση ανέδειξε ακόμη ποιοι είχαν τον κυρίαρχο ρόλο μεταξύ όσων τουίταραν για το  #Grexit. Ας δούμε το top-7:

1.Bruegel: H κατάσταση στην Ελλάδα αποτέλεσε το τελευταίο διάστημα ένα από τα μεγαλύτερα θέματα προς συζήτηση στον λογαριασμό twitter της οικονομικής δεξαμενής σκέψης Bruegel με έδρα τις Βρυξέλλες.

2.Γιάνης Βαρουφάκης:
προερχόμενα κατευθείαν από την καρδιά των γεγονότων, τα tweets του πρώην υπουργού Οικονομικών ήταν από τα πιο ¨επιδραστικά” μεταξύ των σχολίων με το hashtag #Grexit. Mάλιστα, όπως παρατηρεί το city AM, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης “τιτιβίζει” κυρίως στην αγγλική γλώσσα.

3.Η κάλυψη των γεγονότων από τους Financial Times δεν περιορίστηκε στην επίσημη σελίδα τους αλλά επεκτάθηκε στον λογαριασμό τής εφημερίδας στο Twitter.

4.Αλέξης Τσίπρας. Ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν έχει αγγλικό λογαριασμό στο @tsipras_eu, αλλά ο ελληνικός λογαριασμός του είναι αυτός με τη μεγαλύτερη επιρροή.

5.Vicent Montagud. Ο λογαριασμός του Ισπανού δημοσιογράφου που κάλυπτε τα γεγονότα στην Ελλάδα για τον τηλεοπτικό σταθμό TeleSur πήρε επίσης “φωτιά”

6.BBC World. O λογαριασμός του BBC world news στο Twitter έχει πάνω από 10,3 εκατ. followers, οπότε δεν είναι να απορεί κάποιος που τα tweets του με την ετικέτα #Grexit είχαν τόσο μεγάλη απήχηση στο κοινό.

7.Greek Analyst. Τα tweets πολιτικού σχολιασμού του Greek Analyst πάνω στην κρίση έδωσαν το δικό τους στίγμα  στα social media-όπως και η κίνησή του να αναπαράγει tweets επιφανών χρηστών επί τού θέματος.

Άρθρο με πληροφορίες από τη City AM

Δείτε ΕΔΩ το πρωτότυπο κείμενο της City AM

Comments are closed