Αφετηρία νέων παρεμβάσεων του ΤΕΕ/ΤΚΜ ο διάλογος Διοικούσας και Νομαρχιακών Επιτροπών

Τον δρόμο για επόμενες παρεμβάσεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ, χαράσσει ο τακτικός διάλογος μεταξύ Διοικούσας Επιτροπής και Νομαρχιακών Επιτροπών του Τμήματος, ο οποίος ξεκίνησε με τη μορφή των τηλεδιασκέψεων που υπαγόρευσε η απειλή της πανδημίας, αλλά συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο σε αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων που ανέδειξε η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Στην τελευταία παρόμοια τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕ κ. Μιχάλης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Ηλίας Περτσινίδης και οι πρόεδροι των πέντε εκ των έξι Νομαρχιακών Επιτροπών του Τμήματος και συγκεκριμένα οι: κ. Κωνσταντίνος Παλουκίδης της ΝΕ Ημαθίας, κ. Τραϊανός Τρέγκας της ΝΕ Κιλκίς, κ. Κωνσταντίνος Μπίσμπας της ΝΕ Πιερίας, κ. Αναγνώστης Καφεστίδης της ΝΕ Σερρών και κ. Ανδρέας Χλιούμης της ΝΕ Χαλκιδικής.

Στη διάρκεια της τελευταίας διαδικτυακής συνάντησης, όλοι οι πρόεδροι επεσήμαναν θέματα υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών στις περιοχές δικαιοδοσίας τους, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον μεγάλο όγκο υποθέσεων που έχουν συσσωρευθεί στο ΣΥΠΟΘΑ και στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Χαλκιδικής.

Επιπλέον, κατατέθηκαν προτάσεις περαιτέρω βελτίωσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΤΕΕ, ενώ όλοι πρόεδροι τόνισαν την ανάγκη να προχωρήσει θεσμικά και τεχνικά η ψηφιοποίηση των διαγωνισμών έργων.

Ο κ. Τσακούμης, από την πλευρά του, ανέφερε μεταξύ άλλων πως “αν και η επαφή μέσω τηλεδιασκέψεων, υπαγορεύτηκε αρχικά από τις συνθήκες της πανδημίας, αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί και να καθιερωθεί ως εργαλείο τακτικής επαφής και ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης με τις Νομαρχιακές Επιτροπές, καθώς αυτές, χάρη στην άμεση επαφή που έχουν με τους συναδέλφους και τις υπηρεσίες που άπτονται των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των μηχανικών, αποτελούν πολύτιμη πηγή πληροφόρησης και μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση σχετικών παρεμβάσεων και προτάσεων του ΤΕΕ/ΤΚΜ, προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ή την Κυβέρνηση”.

Comments are closed