Αφρική: Πρώτη σε συμμετοχές η Ελλάδα από την ΕΕ, σε έκθεση δομικών υλικών.

Τη δεύτερη Ελληνική συμμετοχή με εθνικό περίπτερο στην διεθνή έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών στην Αφρική «BIG 5 CONSTRUCT EAST AFRICA 2018», διοργάνωσε ο οργανισμός Enterprise Greece στο πλαίσιο του σχεδιασμού του για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών σε νέες – αναδυόμενες αγορές.

Η έκθεση διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο KENYATTA INTERNATIONAL CONFERENCE CENTRE, στο Ναϊρόμπι της Κένυας και η ελληνική συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Στην αποστολή συμμετείχαν εννέα κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των δομικών υλικών, των κατασκευών, των ηλιακών συστημάτων, του αλουμινίου και των πυρίμαχων πετρωμάτων, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δεκάδες επιχειρηματικές συναντήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αφρικής, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και κατασκευαστικές εταιρείες, καθώς και μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες επισκέφτηκαν το ελληνικό περίπτερο και πραγματοποίησαν συναντήσεις, οι οποίες οδήγησαν τις περισσότερες ελληνικές εταιρείες στη σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών που προωθούν την εξωστρέφεια του κλάδου. Αξίζει να αναφερθεί ότι παρότι η έκθεση είναι στις αρχές της διοργάνωσης της, συμμετείχαν εκθέτες από 32 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ η εκθεσιακή επιφάνεια ξεπέρασε τα 11.000 τετραγωνικά μέτρα, προσελκύοντας περισσότερους από 10.000 επισκέπτες.

Comments are closed