Δημιουργία κέντρου ανάπτυξης τεχνολογίας Profile Technologies στη Θεσσαλονίκη

Την ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας Profile Technologies SA ανακοίνωσε η Profile Software.

Η Profile Technologies θα λειτουργεί ως κέντρο ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στη Θεσσαλονίκη, με ποσό επένδυσης που προϋπολογίζεται σε 5 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία.

Η νέα εταιρεία διαθέτει φιλόδοξο επιχειρηματικό σχέδιο με σκοπό να αποτελέσει πρότυπο οργανισμού ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Profile Technologies, όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων λειτουργιών που αφορούν κυρίως στο χρηματοοικονομικό λογισμικό, με τεχνολογίες αιχμής, υιοθετώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), τη μηχανική εκμάθηση (ML), τη ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών (RPA) και το blockchain, ενώ πρόκειται να επενδύσει και σε Augmented Reality (AR) για τη διαχείριση επενδύσεων και banking. Επίσης θα αναλάβει μέρος των εργασιών ανάπτυξης του Ομίλου Profile που υλοποιούνται έως σήμερα στην Ευρώπη (Αθήνα-Παρίσι-Λευκωσία) και στην Ασία (Ινδία), επιτρέποντας έτσι στα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας, να εστιάσουν στην περαιτέρω εξειδίκευση και την υλοποίηση έργων.

 

Comments are closed