ΔΗΣΥΜ: Αναβολή έναρξης Εξοικονομώ – Πολιτικές αποφάσεις αποκομμένες από την πραγματικότητα

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ) προχώρησε σε ανακοίνωση αναφορικά με την αναβολή έναρξης του προγράμματος Εξοικονομώ κάνοντας λόγω για πολιτικές αποφάσεις “αποκομμένες από την πραγματικότητα”.

Αναλυτικά αναφέρεται ότι:

Το αρμόδιο υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση στις αρχές της εβδομάδας για την εξέλιξη του προγράμματος Εξοικονομώ.

Έδωσαν 10 ολόκληρες!! ημέρες παράτασης σε 4 μόνο περιφέρειες, τη στιγμή που η υγειονομική κατάσταση στη χώρα δυσκολεύει.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ένα έγγραφο που δεν υφίσταται καν: το απαιτούμενο από τις Πολεοδομίες (ΥΔΟΜ) πιστοποιητικό για να υποβληθεί η αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα (Βεβαίωση νομίμως εκδοθείσας οικοδομικής άδειας). Έπειτα, χωρίς να έχει συσταθεί ακόμη το Ταμείο Ανάκαμψης, επικαλούνται το εξής απίστευτο επιχείρημα: οτι αξιοποιούνται με αυτόν τον τρόπο τα εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης. Απορούμε πραγματικά πόσο σχετικοί είναι αυτοί που συντάσουν αυτές τις ανακοινώσεις με τη νομοθεσία! Τουλάχιστον αξιοποίησαν την πρακτική πρόταση που κατέθεσε η ΔΗΣΥΜ στην Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες και αναφέρεται στην κατάθεση των νομιμοποιητικών εγγράφων των ιδιοκτησιών σε μεταγενέστερο χρόνο.

Το αποτέλεσμα είναι ότι για ακόμη μια φορά δεν εισακούστηκαν τα αιτήματα αναβολής των περιφερειακών τμημάτων και του κεντρικού ΤΕΕ λόγω των υγειονομικών συνθηκών.

Επιβεβαιώνεται έτσι ξεκάθαρα ότι οι αποφασίζοντες βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το σκεπτικό του τεχνικού κόσμου.

Όταν η πολιτική επικοινωνία υπερισχύει των λογικών αποφάσεων τότε οδηγούμαστε σε ακατανότητες αποφάσεις.

Ζητάμε ξεκάθαρα την αναβολή έναρξης του προγράμματος.

Επίσης το υπουργείο οφείλει την ίδια στιγμή, να προετοιμάσει από τώρα την έκδοση ενός ακόμη προγράμματος-μιας νέας πρόσκλησης για το Εξοικονομώ την Άνοιξη του 2021, με επιπλέον κονδύλια, όταν και θα έχει δρομολογηθεί η λειτουργία του ταμείου ανάκαμψης.

Comments are closed