Διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων νοσοκομείων

Πηγή: Pixabay.com

Η προκήρυξη διαγωνισμού για την υποβολή προτάσεων σχετικά με παρεμβάσεις σε πτέρυγες και κλινικές ή τμήματα εν λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ήταν το θέμα συνάντησης εργασίας του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τους Πρυτάνεις των Πολυτεχνικών και Πανεπιστημιακών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας και τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Αντικείμενο του διαγωνισμού θα είναι έξυπνες λύσεις που θα αφορούν στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών, την αναβάθμιση των νοσοκομείων και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές των Πολυτεχνικών και Πανεπιστημιακών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, με ανάλογα γνωστικά αντικείμενα και υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων μελών ΔΕΠ.

Η διάρκεια του διαγωνισμού θα είναι τρεις μήνες, ενώ θα δοθεί και χρηματικό έπαθλο. Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από ειδική επιτροπή που θα δημιουργηθεί με τη συμμετοχή της τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, των τεχνικών υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και τεχνοκρατών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου, ο Αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ευάγγελος Σαπουντζάκης, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Καλδής και η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Άννα Σπύρτου.

Comments are closed