Δύο διαδικτυακά σεμινάρια από το ΤΕΕ/ΤΚΜ το προσεχές διάστημα

Δύο διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οργανώνει και θα υλοποιήσει το ΤΕΕ/ΤΚΜ μετά το Πάσχα, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

Το ένα έχει ως θέμα: «Ο ρόλος του Ελεγκτή Δόμησης κατά τη διαδικασία ελέγχου Οικοδομικής Άδειας – Διαπιστώσεις – Προβλήματα -Τρόποι Επίλυσης – Συμπεράσματα – Παρουσίαση Προτάσεων»

Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Δόμησης και Κατεδαφίσεων Βορείου Ελλάδος και απευθύνεται σε Ελεγκτές Δόμησης, Επιβλέποντες Μηχανικούς Ιδιωτικών και Δημοσίων Έργων, Υπαλλήλους Μηχανικούς των ΥΔΟΜ.

Ως εισηγητές θα συμμετέχουν:

Στέλεχος της Δ/νσης Επαγγελματικής Δραστηριότητας του ΤΕΕ, αρμόδιο για το Ηλεκτρονικό Σύστημα του ΤΕΕ για τους Ελεγκτές Δόμησης και οι Επιθεωρήτριες Δόμησης και Kατασκευών: α) Αικατερίνη Μπρόζου, Αρχιτέκτων Μηχανικός (ΑΠΘ), MSc, β) Αναστασία Ματράκα -Πολιτικός Μηχανικός (ΑΠΘ), γ) Ελένη Κυριλλίδου – Αγρ. & ΤοπογράφοςΜηχανικός (ΑΠΘ), MSc

Καθ’ όλη την διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι δυνατή η υποβολή γραπτών ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του σεμιναρίου (Q & A). Τα ερωτήματα θα επεξεργαστούν σε δεύτερο χρόνο από τους εισηγητές και οι απαντήσεις τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΤΕΕ/ΤΚΜ στην προσπάθεια του να βοηθήσει τους συναδέλφους μηχανικούς στην συμπλήρωση των φορολογικών τους δηλώσεων αλλά και στην προσαρμογή τους στις απαιτήσεις για την ψηφιακή διαβίβαση, σε πραγματικό χρόνο από τις 01/04/2021, των παραστατικών που εκδίδουν, στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA της ΑΑΔΕ, προγραμματίζει και φέτος την διοργάνωση ενημερωτικού, εξ αποστάσεως, σεμιναρίου (webinar) με θέμα: «Φορολογία Μηχανικών – Δήλωση φόρου εισοδήματος – My DATA».

Κύριος ομιλητής στο σεμινάριο θα είναι ο μόνιμος συνεργάτης του  ΤΕΕ/ΤΚΜ σε φορολογικά θέματα κ. Νίκος Κολυδάς, Οικονομολόγος – Λογιστής. Ο κ. Κολυδάς θα ενημερώσει τους συναδέλφους για το καθεστώς φορολόγησης των εισοδημάτων των μηχανικών Ε.Ε./μελών εταιριών και σχετικά με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν για τους μηχανικούς λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής της νέας πλατφόρμας myDATA, με την οποία η ΑΑΔΕ εισάγει τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων.

Ειδικά για την πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA, υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ αναλυτική παρουσίαση, όπου  οι συνάδελφοι μπορούν να έχουν μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με το τι είναι, πως λειτουργούν και ποιος είναι ο σκοπός των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA.

Για την καλύτερη προετοιμασία του σεμιναρίου, ώστε να λυθούν σε αυτό οι απορίες που αφορούν αφενός την δήλωση φόρου εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020, αφετέρου την ηλεκτρονική πλατφόρμα myDATA, οι συνάδελφοι μπορούν να στέλνουν τα ερωτήματά τους στο ΤΕΕ/ΤΚΜ στην ηλεκτρονική διεύθυνση forologia-teetkm@central.tee.gr.

Comments are closed