Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς της Νάουσας

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς της Νάουσας εγκαινίασε στις 13/11 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Δήμαρχο Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νικόλα Καρανικόλα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό βιομηχανικό κτίριο που αποκαταστάθηκε, αξιοποιήθηκε και αποτελεί πλέον τοπόσημο για την πόλη της Νάουσας. Το έργο υλοποιήθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αναδεικνύει τη σύγχρονη Ιστορία της Νάουσας, ως «ζωντανό» πλέον μνημείο της ακμάζουσας βιομηχανίας στην Κεντρική Μακεδονία και της προσπάθειας για ανάταξη του δευτερογενούς παραγωγικού τομέα, της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τόσο τον Δήμο Νάουσας, όσο και την οικογένεια Λαναρά για την πολυετή προσφορά της στον τόπο, την οποία απέδειξε γι’ ακόμη μια φορά με τη δωρεά του ιστορικού κτιρίου, που πλέον θα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο ίδιος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης τη μεταποίηση και το εμπόριο, γι’ αυτό και στηρίζει την επιχειρηματικότητα με σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους συνολικού ύψους 340 εκατομμυρίων ευρώ. Σημείωσε δε ότι με το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 θα υποστηριχτούν δυναμικά τοπικές επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας.

Comments are closed