Ενημέρωση του προεδρείου του ΤΕΕ/ΤΚΜ από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ

Η πορεία αποκατάστασης  των συνθηκών λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης με ορατά αποτελέσματα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση του προεδρείου της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ, με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Τα γραφεία του Οργανισμού επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. κ. Μιχάλης Παπαστεργίου και ο Γεν.Γραμματέας κ. Φώτης Κουβουκλιώτης, τους οποίους ενημέρωσαν για την εξέλιξη του σχεδίου εμπλουτισμού του στόλου του ΟΑΣΘ, αλλά και για σειρά τεχνικών ζητημάτων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιώργος Σκόδρας και ο εντεταλμένος σύμβουλος εκτελών καθήκοντα Γενικού Διευθυντή κ. Γιάννης Ρεντζεπέρης.

Ο κ. Σκόδρας έκανε λόγο για αισθητή βελτίωση που παρατηρείται ήδη στο συγκοινωνιακό έργο με ορατά αποτελέσματα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με την ένταξη νέων λεωφορείων στον στόλο του ΟΑΣΘ, κάθε εβδομάδα, με τα λεωφορεία από τη Λειψία μετά τη σχετική πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ μετά το σχετικό διαγωνισμό προμήθειας νέων λεωφορείων από το αρμόδιο Υπουργείο, στόχος είναι μέσα στο προσεχές διάστημα να επανέλθει στα 500 ο αριθμός των λεωφορείων που εξυπηρετούν τα καθημερινά δρομολόγια στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ από την πλευρά του υπογράμμισε, τη σημασία της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του ΟΑΣΘ, που αποτελεί το μοναδικό μέσο αστικής συγκοινωνίας μέχρι την ολοκλήρωση του Μετρό, ενώ τόνισε τη διάθεση συνεργασίας του Τμήματος, με τον Οργανισμό για κάθε αναγκαία τεχνική υποστήριξη από το επιστημονικό δυναμικό του.

Στη διάρκεια της συζήτησης, έγινε αναφορά και σε γενικότερα συγκοινωνιακά θέματα, στα ΣΒΑΚ, κ.α.

Comments are closed