Ημερίδα για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη από ΤΕΕ/ΤΚΜ και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνουν την Τρίτη 07 Ιουνίου 2022 στις 17:30 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος (Μ.Αλεξάνδρου 49) ημερίδα με θέμα: Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Θεσσαλονίκης – Μηχανισμοί παρακολούθησης και νέες προκλήσεις.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση, θα απευθύνουν οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Βούλα Πατουλίδου και κ. Κώστας Γιουτίκας και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης.

Αντικείμενα της εκδήλωσης που διοργανώνεται με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος, θα είναι το Παρατηρητήριο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Αστικής Περιοχής Θεσσαλονίκης, ο νέος Κλιματικός Νόμος και το ευρωπαϊκό σχέδιο REpowerEU.

Το Παρατηρητήριο αποτελεί έναν μηχανισμό που αξιοποιεί δεδομένα στους τομείς του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής, του χωρικού σχεδιασμού και των αστικών αναπλάσεων, των μεταφορών και συγκοινωνιών, της πολιτικής προστασίας και ασφάλειας.

Για το ρόλο και τους στόχους του Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Αστικής Περιοχής Θεσσαλονίκης καθώς και για τη συμβολή του στην παρακολούθηση και διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων της περιοχής, θα μιλήσουν στη διάρκεια της εκδήλωσης η Δρ. Ευδοκία Μάγγου Αγρ. Τοπογραφος Μηχανικός, επιβλέπουσα του Έργου εκ μέρους της ΠΚΜ, η Δρ. Κωνσταντία Μπέσσα της αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΠΚΜ και ο κ. Γιώργος Γεωργιάδης ως εμπειρογνώμονας εκ μέρους της αναδόχου του έργου εταιρείας.

Στον νέο Κλιματικό Νόμο θα αναφερθούν η Δρ. Άννα Μίχου, Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΤΕΕ/ΤΚΜ και ο κ. Σωτήρης Μυλωνάς, μέλος της ίδιας επιτροπής, ενώ για το Σχέδιο REpowerEU plan θα μιλήσουν οι συνάδελφοι κ. Σπύρος Κιαρτζής και κ. Γιώργος Μαρνέλλος, μέλη της Ομάδας Εργασίας που έχει συγκροτήσει το ΤΕΕ/ΤΚΜ για θέματα ενεργειακής πολιτικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του κτηρίου του Επιμελητηρίου, από τις 17:30 έως και τις 20:00.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα αναπτυχθούν τα σημαντικά ζητήματα των αστικών περιοχών που σχετίζονται με την πράσινη μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξή τους, που συνεχίζουν να αποτελούν μία από τις προτεραιότητες της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης σε κάθε επίπεδο.

Η ιστορική συγκυρία, οι νέες προκλήσεις και η αντιμετώπισή τους, απαιτούν σύγχρονα θεσμικά εργαλεία, αποτελεσματικούς μηχανισμούς και σοβαρές πρωτοβουλίες και προτάσεις που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης, καθώς η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί μία υπενθύμιση για όλους μας ότι αυτές οι προκλήσεις πρέπει και μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Δείτε στο link που ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης, μετά το πέρας της οποίας θα παραταθεί δεξίωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Comments are closed