Η Αρχή Καινοτομίας του Ισραήλ επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη

Το ενδιαφέρον για συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ στους τομείς της καινοτομίας και της έρευνας επιβεβαιώθηκε κατά την επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της Αρχής Καινοτομίας του Ισραήλ, Άαρον Ααρόν στη Θεσσαλονίκη.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ, εκτός από τον κ. Ααρόν, παρευρέθηκαν η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, ο αν. υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, Κώστας Φωτάκης, ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας και ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Κυριάκος Λουφάκης.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η δημιουργία ενός νέου τύπου τεχνολογικού πάρκου, σε κτιριακές δομές που ήδη υπάρχουν και κρίνονται κατάλληλες για το εγχείρημα, ενώ συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση επιχειρηματικής αποστολής από το Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη το προσεχές διάστημα, προκειμένου να διερευνηθούν τα κοινά θεματικά πεδία πάνω στα οποία θα συνεργαστούν οι δύο χώρες.

Όπως επισημάνθηκε, οι ελληνοϊσραηλινές συμπράξεις – ερευνητικές και κυρίως επιχειρηματικές – θα αφορούν τομείς κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο χωρών, τομείς που η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία έχει ερευνητικό δυναμικό και τομείς που υπάρχει ζήτηση όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε διεθνές επίπεδο, με σχετικά παραδείγματα την αγροτεχνολογία, τις ήπιες μορφές ενέργειας, την αποθήκευση, την τεχνητή νοημοσύνη και τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Ααρόν επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το ΚΕΔΕΑ, το Balcan Center, το ΕΚΕΤΑ, την Τεχνόπολη και άλλα σημεία ενδιαφέροντος στην ανατολική Θεσσαλονίκη που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπορούν να στεγάσουν τέτοιες δραστηριότητες.

Comments are closed