Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση της Αγοράς Μοδιάνο – Τον Μάιο του 2022 θα ανοίξει τις πύλες

Την άνοιξη του 2022 και πιο συγκεκριμένα τον Μάιο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της για τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης η ανακαινισμένη αγορά Μοδιάνο.

Η Αγορά Μοδιάνο, η «Κεντρική Αγορά της Πόλης», θα αποτελέσει όχι μόνο μία απλή σκεπαστή αγορά, αλλά και χώρο κοινωνικής συγκέντρωσης και επικοινωνίας, που θα αντανακλά τον πολιτιστικό δυναμισμό της πόλης, αφού θα δημιουργηθούν χώροι πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Όσον αφορά στις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, στο ισόγειο της Στοάς θα λειτουργήσουν περίπου 70 καταστήματα, τα οποία θα χωρίζονται ανά ομάδες, ανάλογα με το είδος τροφίμων που θα διαθέτουν. Στους δύο εξώστες, στο βόρειο και νότιο τμήμα της Αγοράς Μοδιάνο, θα λειτουργήσουν καταστήματα εστίασης. Στόχος του έργου είναι η αποκατάσταση του μνημείου της Αγοράς Μοδιάνο, χρησιμοποιώντας σύγχρονη οικοδομική τεχνολογία, ώστε να αναβιώσουμε τη μεγαλύτερη και ομορφότερη σκεπαστή αγορά της πόλης, προσφέροντας σε όλους τους κατοίκους και τους τουρίστες τη μοναδική εμπειρία της γαστρονομικής κουλτούρας της Θεσσαλονίκης. Η τελική εικόνα θα συνδυάζει σύγχρονα καταστήματα με λαχανικά, κρέατα και αλιευτικά είδη από ντόπιους και διεθνείς παραγωγούς, μαζί με μια ποικιλία από ιδέες για έτοιμα γεύματα.

Η Αγορά Μοδιάνο προσδοκά να γίνει ξανά το ζωντανό ορόσημο της Θεσσαλονίκης, όπως ξεκίνησε από τον ιδρυτή της, Έλι Μοδιάνο, το 1930. Αποστολή της Αγοράς Μοδιάνο είναι να προσφέρει στους επισκέπτες εκλεκτές ελληνικές και πολύ-πολιτισμικές γεύσεις, σε έναν μοναδικό περιβάλλον υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής και ιστορικής σημασίας, που θα συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο και θα αντανακλά τον πολιτιστικό δυναμισμό της πόλης.

“Μετά από έξι χρόνια εντατικών προσπαθειών και σκληρής δουλειάς είμαστε έτοιμοι να σας πούμε ότι θα ανοίξουμε στο τέλος της άνοιξης του 2022, τον Μάιο κατά πάσα πιθανότητα”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός διευθυντής του ομίλου Φάις και υπεύθυνος για το project της Μοδιάνο κ. Χασδάι Καπόν. Όπως είπε, στόχος είναι η Μοδιάνο να λειτουργήσει ως παραδοσιακή αγορά τροφίμων, όπως ήταν πάντα, με εκλεκτά ελληνικά και ξένα προϊόντα για όλους τους Θεσσαλονικείς, αλλά και ως τουριστικός προορισμός για όλους τους επισκέπτες της πόλης. Τόνισε, δε, ότι θα δοθεί έμφαση στον συνδυασμό της γαστρονομικής παράδοσης της Θεσσαλονίκης, “με ένα σύγχρονο τουίστ” που θα φέρει στη στοά τους νέους ανθρώπους για να διασκεδάσουν. “Θέλουμε να γίνει ένας μαζικός τόπος συνάθροισης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη χαρά του για το γεγονός ότι θα λειτουργήσει η αγορά Μοδιάνο τον επόμενο χρόνο εξέφρασε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας και συνέδεσε το άνοιγμα με την προσπάθεια που γίνεται η πόλη να βρει την παλιά της αίγλη, αλλά και να δώσει το “παρών” στο ραντεβού της με το μέλλον. Αναφέρθηκε, ακόμη, στη σημασία που έχει για τους παλιούς Θεσσαλονικείς η Αγορά Μοδιάνο, ως τοπόσημο, χώρος συνάντησης για ψώνια και για διασκέδαση.

Ο κ. Ζέρβας μίλησε για την κοινή προσπάθεια να γίνει η Θεσσαλονίκη τουριστικός προορισμός και το κέντρο της ελκυστικό και πρόσθεσε ότι σε αυτήν συμβάλλει και δήμος με την ένταξη της πόλης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco.

 

Comments are closed