Η Ηγουμενίτσα κέρδισε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινητικότητας Small Municipalities

Στις 22 Μαρτίου, στο Theatre du Vaudeville των Βρυξελλών πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017.

Ο Δήμος της Ηγουμενίτσας, μία από τις τρεις υποψήφιες πόλεις στην κατηγορία των Small Municipalities (πόλεις με λιγότερους από 50.000 κατοίκους), κέρδισε το βραβείο.

Η απονομή έγινε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Περιβάλλον, Daniel Calleja, ο οποίος εξήρε την επικοινωνιακή στρατηγική της τοπικής αυτοδιοίκησης και την υποδειγματική δουλειά που έγινε όσον αφορά την ενημέρωση των κατοίκων για τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας.

Εξήρε, επίσης, το γεγονός ότι, αν και η συγκεκριμένη πόλη συμμετείχε για πρώτη φορά στην εκστρατεία, κατάφερε να πραγματοποιήσει μια δυναμική Εβδομάδα Κινητικότητας.

Συγχαρητήρια έδωσε και η Ευρωπαία Επίτροπος Κινητικότητας και Μεταφορών, Violeta Bulc.

Οι ελληνικές πόλεις τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν δυναμικά στην εκστρατεία. Η επικοινωνιακή εκστρατεία της πόλης της Ηγουμενίτσας απευθύνθηκε σε όλους τους πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Κινητικότητας με φαντασία και ενθουσιασμό.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η κατάκτηση του βραβείου είναι μια σημαντική επιβράβευση και ένα κίνητρο για συνέχεια των προσπαθειών όχι μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο, αλλά και σε προγραμματισμό και πραγματικό έργο στον χώρο της πόλης, που εστιάζει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ως λιμανιού και κέντρου της περιοχής.

«Το ΥΠΕΝ, μέσω του Πράσινου Ταμείου, θα υποστηρίξει τις προσπάθειες της εκστρατείας όπως κάθε χρόνο, ενώ η Ε.Ε. θα προβάλει τη δουλειά και τα αποτελέσματά της. Το εν εξελίξει Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της πόλης και οι προγραμματισμένες αναπλάσεις θα συμπληρώσουν τον σχεδιασμό», αναφέρει το υπουργείο.

Η επόμενη συνάντηση των Ευρωπαίων Συντονιστών τον Ιούνιο σχεδιάζεται να γίνει στην Ηγουμενίτσα και θα αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία για προβολή της περιοχής.

Στις 30 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την απονομή των ελληνικών βραβείων στο Ζάππειο, που θα σημάνει και την έναρξη της καινούργιας καμπάνιας.​

Comments are closed