Η τεχνογνωσία GIS της ΕΥΑΘ στον Δήμο Νάουσας

Μνημόνιο συνεργασίας για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στο πεδίο του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, υπέγραψαν στις 28/01/21, στη Θεσσαλονίκη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ, κ. Άνθιμος Αμανατίδης και ο δήμαρχος της πόλης, κ. Νικόλας Καρανικόλας, παρουσία και του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Νάουσας (ΔΕΥΑΝ), κ. Γεωργίου Τασιώνα.

Η συνεργασία αφορά στην ανάπτυξη λειτουργικού και αποτελεσματικού Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS) από την ΕΥΑΘ ΑΕ για λογαριασμό του δήμου Νάουσας, με στόχο την αυτοματοποίηση της διαχείρισης των δικτύων και εγκαταστάσεων ύδρευσης – αποχέτευσής του και την κάλυψη των τρεχουσών και μελλοντικών επιχειρησιακών του αναγκών. Με την ψηφιοποίηση αυτή, οι δημότες θα απολαμβάνουν ταχύτερες και οικονομικότερες υπηρεσίες.

Οι υποστηρικτικές προς τον δήμο Νάουσας υπηρεσίες περιλαμβάνουν καταγραφή της υφιστάμενης υποδομής GIS και των διαχειριστικών και υπηρεσιακών αναγκών, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΝ και την υλοποίηση συγκεκριμένων τμημάτων του έργου υποδομής GIS.

Ως άλλη μια «επένδυση στην εξωστρέφεια», χαρακτήρισε τη συνεργασία με τον δήμο Νάουσας ο κ. Αμανατίδης, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Καρανικόλας διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα είναι πολλαπλά τα οφέλη της ψηφιοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι το GIS της εταιρείας έχει βραβευτεί στο παγκόσμιο συνέδριο χρηστών ESRI, με το βραβείο «Special Achievement in GIS Award».

Comments are closed