Θεμελιώθηκε ο νέος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου “Μακεδονία”

Πηγή εικόνας: makthes.gr

Θεμελιώθηκε χθες ο νέος τερματικός σταθμός του αερολιμένος”Μακεδονία”, που θα επεκτείνει τη δυναμικότητα του αεροδρομίου και αποτελεί μέρος ενός επενδυτικού προγράμματος 100 εκατομμυρίων ευρώ της Fraport Greece για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Ο νέος τερματικός σταθμός, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020, ή στις αρχές 2021. Θα καλύπτει 34.000 τμ, που, μαζί με τα 24.000 τμ του υπό ανακαίνιση παλιού τερματικού, θα οδηγήσουν σε αύξηση της δυνατότητας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου, στους 9 εκατ. επιβάτες. Με το νέο terminal τα check in points θα αυξηθούν κατά 47% και οι πύλες κατά 50%.

Για τις ανάγκες της κατασκευής του νέου terminal και όλων των συνοδευτικών έργων δημιουργούνται περίπου 1.000 θέσεις εργασίας ενώ στην λειτουργία του νέου αεροσταθμού, οι άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίες που θα δημιουργηθούν από το “Μακεδονία”, υπολογίζονται στις 4.000.

Η τελετή της θεμελίωσης, πήρε ξεχωριστό χρώμα καθώς στα θεμέλια του νέου terminal τοποθετήθηκε… χρονοκάψουλα που περιείχε: το όραμα της εταιρείας για το αεροδρόμιο, εφημερίδες της ημέρας θεμελίωσης, ένα νόμισμα για καλή τύχη (έθιμο στη Γερμανία) και τα σχέδια του αεροδρομίου.

Το έργο στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, που αναμένεται να αποτελέσει καταλύτη στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνεται στο επενδυτικό πρόγραμμα της Fraport Greece για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, συνολικού ύψους 415 εκατ. ευρώ μέχρι το 2021.

Σύμφωνα με τη Fraport, τέλος του 2018 παραδίδονται οι τερματικοί σταθμοί σε Καβάλα, Χανιά και Ζάκυνθο, ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο του επενδυτικού της προγράμματος σε υποδομές.

Χαιρετισμούς στην τελετή της θεμελίωσης εκφώνησαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Θέρμης, Γιάννης Μπουτάρης και Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ενώ από πλευράς επενδυτών χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Fraport Στέφαν Σούλερ αλλά και ο πρόεδρος του ομίλου Κοπελούζου, Δημήτριος Κοπελούζος. Χαιρετισμό απηύθυνε και δ/νων σύμβουλος της κατασκευάστριας Intrakat, Πέτρος Σουρέτης.

 

Comments are closed