Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του “Παπαγεωργίου” Βασίλης Παπάς

Έφυγε από τη ζωή, στις 2 Απριλίου 2022, στα 70 του χρόνια, ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου «Γ. Παπαγεωργίου», Βασίλης Παπάς.

Ήταν αρχιτέκτονας-μηχανικός και διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου από το 2009 έως το 2020. Ήταν από τους πρωτεργάτες του ιστορικού αυτού νοσοκομείου. Μάλιστα, στις 09.05.96 ο Βασίλης Παπάς είχε έρθει με έναν από τους αδελφούς Παπαγεωργίου, στη ΔΕ του ΤΕΕ για ενημέρωση και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο εργοτάξιο του «Παπαγεωργίου».

O Βασίλης Παπάς είχε συγκροτήσει ολιγομελή ομάδα από διακεκριμένα στελέχη τεχνοκρατών τα οποία επισκέφθηκαν τα πιο γνωστά και σύγχρονα Νοσοκομεία στην Ευρώπη, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της υγείας και να διερευνήσουν τη δυνατότητα εφαρμογής τους στο νέο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Προκηρύχθηκε πανευρωπαϊκός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης και επιλέχθηκε η βέλτιστη μεταξύ των πέντε μελετών που υποβλήθηκαν. Παράλληλα συγκροτήθηκε ομάδα στελεχών για την παρακολούθηση της πορείας των ποικίλων μελετών που ήταν απαραίτητες για την ολοκλήρωση του έργου.

Η Σύμβαση Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και του ελληνικού Δημοσίου, ήταν πρωτοποριακή για την εποχή της και συνέβαλε στην ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου. «Σημαντικός παράγοντας, που συνετέλεσε στην ταχύτητα διεκπεραίωσης των διαδικασιών, ήταν η παράγραφος της Σύμβασης που προέβλεπε πως ερωτήματα και αιτήματα που υποβάλλονται στις διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την εκπόνηση των μελετών αν δεν απαντιόνταν σε διάστημα 10 ημερών, θεωρούνταν αυτοδικαίως εγκεκριμένα σύμφωνα με τις θέσεις του Ιδρύματος και των μελετητών», είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Βασίλης Παππάς, μιλώντας στο iatronet.gr. Έτσι, το Νοσοκομείο, με πλήρως αποπερατωμένες τις κτιριακές του εγκαταστάσεις και εξοπλισμένο με τον πιο σύγχρονο ιατροτεχνικό εξοπλισμό σε 4,5 χρόνια ήταν έτοιμο να δεχθεί τους πρώτους ασθενείς.

 

Comments are closed