Μέσα στο 2023 το αποχετευτικό δίκτυο σε Άγιο Αθανάσιο και Αγχίαλο

Μέσα στο 2023 είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί και παραδοθεί στους πολίτες το αποχετευτικό δίκτυο σε Άγιο Αθανάσιο και Αγχίαλο, ύστερα από την ένταξη του σχετικού έργου, ύψους 2,48 εκατ. ευρώ, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα.

Το έργο φέρει τον τίτλο «Κατασκευή και ολοκλήρωση δικτύων αποχέτευσης σε οικισμούς της δημοτικής ενότητας Αγίου Αθανασίου του δήμου Χαλκηδόνος» και η κατασκευή του αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του δήμου Χαλκηδόνας, επί σειρά ετών.

«Μετά από 15 χρόνια, ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους των δύο οικισμών αρχίζει επιτέλους να υλοποιείται», επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγιών κ. Σάκης Τζακόπουλος, προσθέτοντας πως «στόχος μας είναι τους επόμενους τρεις μήνες να γίνει η δημοπράτηση των έργων και σε έναν χρόνο να έχουν παραδοθεί στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του δήμου Χαλκηδόνας σε πλήρη λειτουργία».

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ Παγίων, το έργο περιλαμβάνει την «κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνος», ύψους 798.387,10 ευρώ καθώς και την «κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Αγχιάλου του δήμου Χαλκηδόνος», που αφορά στο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και τους αντίστοιχους αγωγούς μεταφοράς, προϋπολογισμού 1,.6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το έργο αφορά και σε αρχαιολογικές εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ύψους 32.000 ευρώ και την κάλυψη διοικητικού κόστους της ΕΥΑΘ Παγίων», στην οποία θα ανατεθούν οι υπηρεσίες επίβλεψης και διαχείρισης του έργου, κόστους 36.169,35 ευρώ.

Comments are closed