Νέο μέλος ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ και αποφάσεις επί σειράς θεμάτων σε Ειδική και στην 6η Τακτική Συνεδρίαση της “Α” του Τμήματος

Θέματα που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές, τις ελάχιστες αμοιβές εργαζόμενων μηχανικών, την καθημερινή άσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού και την τεχνική παιδεία, συζητήθηκαν στην 6η Τακτική Συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022.

Εκτός ημερησίας διάταξης, ετέθη θέμα στεγαστικής πολιτικής στην πόλη της Θεσσαλονίκης και υπερψηφίστηκε η πρόταση του Προέδρου της «Α» ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Ηλία Περτζινίδη για σύσταση διαπαραταξιακής ομάδας εργασίας που θα συντάξει εισήγηση, ώστε να συζητηθεί το θέμα εκτενώς σε επόμενη τακτική συνεδρίαση.

Τα κείμενα των ψηφισμάτων, με τις τελικές διατυπώσεις, μετά και τις προσθήκες που προτάθηκαν μετά τη σχετική συζήτηση στην “Α”, θα παρουσιαστούν αναλυτικά σε επόμενο newsletter.

Προηγήθηκε Ειδική Συνεδρίαση και ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου μέλους στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΚΜ, μετά την παραίτηση του κ. Γιάννη Τσιωνά. Μετά τη σχετική διαδικασία, νέο Μέλος στη ΔΕ, εξελέγη ο κ. Σωτήρης Καλιβάτσης.

Είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος και Τοπογράφος μηχανικός του Α.Π.Θ. (1992), με ειδίκευση στον τομέα Υδραυλικών Έργων, Mελετητής Δημοσίων Έργων στις κατηγορίες Υδραυλικών Έργων (Β’ Τάξης) και Τοπογραφίας (Γ’ Τάξης).

Eλεύθερος επαγγελματίας από το 1994 έως και σήμερα, διατηρεί Γραφείο Μελετών και Τεχνικών Εφαρμογών, με κύριο αντικείμενο Υδραυλικές Μελέτες και Μελέτες Τοπογραφίας Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων. Μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί ως επιβλέπων εργοταξιακός μηχανικός σε έργα της ΠΑΘΕ, ως μελετητής σε έργα της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού και ως τεχνικός σύμβουλος της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.).

Ο κ. Καλιβάτσης, είναι επίσης Πραγματογνώμονας Ελληνικών Δικαστηρίων (Θεσσαλονίκης) από το 2005, και εκτός από μέλος του ΤΕΕ, είναι μέλος των παρακάτω συλλόγων και οργάνων :

  • Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Βορείου Ελλάδος (Σ.Δ.Α.Τ.Μ.Β.Ε.) όπου έχω διατελέσει και μέλος του Δ.Σ.
  • Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων Έργων  Κεντρικής Μακεδονίας (Σ.ΜΕ.Δ.Ε.ΚΕ.Μ.)
  • Υδροτεχνικής Ένωσης
  • Μόνιμης Επιτροπής Έργων Υποδομής και Δικτύων.
  • Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Comments are closed