Οι Ινδοί δημιουργούν το μακρύτερο ποτάμι του κόσμου

Cooling off in the Ganges: no sign that the Indian government is doing the same on the inter-linking rivers project By TV Padma

Cooling off in the Ganges: no sign that the Indian government is doing the same on the inter-linking rivers project. By TV Padma

Το μακρύτερο ποτάμι του κόσμου, μήκους 12.500 χιλιομέτρων, ετοιμάζεται να δημιουργήσει η Ινδία, καθώς φέρεται έτοιμη να θέση σε εφαρμογή το σχέδιό της για τη σύνδεση δεκάδων ποταμών της χώρας σε έναν ενιαίο, που θα έχει διπλάσιο μήκος από τον Νείλο! Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο στο οικοσύστημα, αλλά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Δασών δεν φαίνεται να πτοείται, καθώς άμεσα αναμένεται να δώσει την έγκρισή του και τα έργα να αρχίσουν σύντομα.

Το μακρύτερο ποτάμι σχεδιάζεται να λειτουργήσει ώς αντίδοτο αφενός στις πλημμύρες, που ταλαιπωρούν τους Ινδούς στην περίοδο των μουσώνων κι αφετέρου στην ξηρασία, που ταλανίζει μεγάλες ομάδες πληθυσμού. Για να γίνει το έργο πράξη, σχεδιάζεται να δημιουργηθούν 3000 φράγματα και 30 κανάλια και να συνδεθούν 14 ποτάμια της βόρειας Ινδίας με 16 τής υπόλοιπης χώρας.

Οι πιθανές επιπτώσεις από τη δημιουργία του ποταμού συνδέονται αφενός με την αλλαγή δια παντός της ροής των ιζημάτων και των θρεπτικών συστατικών, τα οποία συντηρούν πλούσια οικοσυστήματα στα δέλτα των ποταμών. Αφετέρου, το έργο αναμένεται να εκτοπίσει πληθυσμούς τόσο ανθρώπων, όσο και ζώων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ  

Δείτε ΕΔΩ σχετικό βίντεο (διάρκεια 0.52’)

Comments are closed