iBikeShare – Εσπερίδα για ασφαλείς ποδηλατοδρόμους στη Θεσσαλονίκη

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ. Γιώργος Τσακούμης συμμετείχε στην εσπερίδα με θέμα «Ασφαλής ποδηλασία, καινοτόμος κινητικότητα και ποιότητα ζωής: Κύκλοι ομόκεντροι και αλληλένδετοι», που πραγματοποίησε στις 22/12/21, τo Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ-ΙΜΕΤ), συντονιστής του έργου iBikeShare και οι εταίροι του έργου, Brainbox A.E. και ΟΤΟ Α.Ε., που λειτουργούν το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος ήταν η συνδιαμόρφωση ενός καλύτερου ποδηλατικού περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτό το πλαίσιο, κατατέθηκαν σχετικές προτάσεις κι επισημάνσεις από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ καθώς και από εκπροσώπους Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της επιχειρηματικότητας του κλάδου των κοινόχρηστων ποδηλάτων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Ο κ. Τσακούμης εστίασε στις προϋποθέσεις ενός πιο κατάλληλου σχεδιασμού των ποδηλατικών υποδομών, με βάση τις ανάγκες και τη δομή της πόλης και γνώμονα φυσικά, την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου από τους πολίτες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου iBikeShare που έχει στόχο να προωθήσει τις υπηρεσίες κοινόχρηστων ποδηλάτων υπηρετώντας τις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας για την υποστήριξη του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της χρήσης συστημάτων κοινοχρήστων ποδηλάτων, συμβάλλει στην προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς που μπορεί να εξυπηρετήσει τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών, και όχι μόνο την αναψυχή.

Comments are closed