Ολοκληρώνεται σήμερα το 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο TMM_CH

Ολοκληρώνεται σήμερα το 3 Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο TMM_CH με θέμα «Καινοτόμος, Διεπιστημονική, Ψηφιακή Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Επαναπροσδιορίζοντας την ταυτότητα του κόσμου σε κρίση και σύρραξη, μέσα από τον πολιτισμό» που συνδιοργάνωσαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, από τις 20 έως και τις 23 Μαρτίου 2023, στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα. Το Διεθνές Συνέδριο, με Πρόεδρο την Ομότιμη Καθηγήτρια του ΕΜΠ και μέλος της ΔΕ του ΤΕΕ, κ. Αντωνία Μοροπούλου, διοργανώνεται σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και συμβούλια, επιστημονικές ενώσεις και φορείς προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συνεδρίες στα παρακάτω links :

TMM-CH 2023 – Ημέρα 1 – 20.03.2023

TMM-CH 2023 – Ημέρα 2 – 21.03.2023

TMM-CH 2023 – Ημέρα 3 – 22.03.2023

Η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, με τις ευλογίες του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, και του Μακαριώτατου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και εναρκτήριους χαιρετισμούς από τον Πρύτανη του ΕΜΠ, Καθ. Ανδρέα Μπουντουβή, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, κ. Γιώργο Στασινό, την Ευρωπαία Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Νεολαίας, κ. Mariya Gabriel, τον Γενικό Γραμματέα του ICOMOS, Καθηγητή Mario Santana Quintero, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, Δρ Eli Eskosido, τον Πρόεδρο του ΕΤΕΚ, κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντή, την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου, την Πρόεδρο του CHiFA και Επίτιμη Πρόεδρο του WMF, κ. Bonnie Burnham, τον Πρόεδρο του CIPA Heritage Documentation, Καθηγητή ΑΠΘ Ευστράτιο Στυλιανίδη, και τον Διευθυντή της UNESCO Chair DCH, Δρ Μαρίνο Ιωαννίδη.

Στις 13 Επιστημονικές Συνεδρίες παρουσιάζονται 163 επιστημονικές εργασίες, από 487 συγγραφείς από τις 5 ηπείρους, που επελέγησαν μετά από κρίση από την Διεθνή Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου, σε σύνολο 416 επιστημονικών εργασιών που υπεβλήθησαν (ποσοστό αποδοχής 39%).

Comments are closed