Ο Gates, o Βranson και …τα άλλα παιδιά επενδύουν 1 δισ. $ στην καθαρή ενέργεια

Image by Bill David Brooks

Μόλις έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία μιας νέας σύμπραξης, που έχει ώς στόχο να “σπρώξει” τις καινοτόμες καθαρές τεχνολογίες από το εργαστήριο μέχρι την αγορά, ο Bill Gates “ξαναχτυπά”, με έμφαση τώρα στην ενέργεια. Αυτή τη φορά ανακοίνωσε ένα νέο επενδυτικό ταμείο, με την επωνυμία  “Breakthrough Energy Ventures”, που θα διαθέσει πάνω από 1 δισ. δολάρια παγκοσμίως για την προώθηση τεχνολογιών που προάγουν την καθαρή ενέργεια, σε συνδυασμό με τις βιώσιμες μεταφορές μηδενικών εκπομπών Co2, την αειφόρο γεωργία και μεταποίηση και τις σχετικές υποδομές.

Στο εν λόγω fund “βάζουν πλάτες” μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, μεταξύ των οποίων οι ιδρυτές των ομίλων Virgin, Richard Branson, Alibaba, Jack Ma και Amazon, Jeff Bezos (όχι, για ακόμη μία φορά, ΔΕΝ είναι Ελληνας) ο συνιδρυτής της SAP, Hasso Plattner και οι διαχειριστές επιχειρηματικών κεφαλαίων John Doerr και Vinod Khosla.

Το μεγάλο οικονομικό μέγεθος του ταμείου δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του, αφού τις εντυπώσεις έχει “κλέψει” και η διάρκεια των επενδύσεών του. Παρότι τα περισσότερα funds του είδους προσβλέπουν στο γρήγορο κέρδος (που έρχεται σε περίοδο λίγων ετών), το συγκεκριμένο προσφέρει χρονικό ορίζοντα 20 ετών στους ερευνητές για να “σπρώξουν” την ενέργεια σε νέα επίπεδα.

 

Διαβάστε περισσότερα για το fund, τους στόχους του και τις τεχνολογίες που χρηματοδοτεί ΕΔΩ

 

Comments are closed