Πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση δικαιούχων στην Θεσσαλονίκη για το έργο ENGINE-HUBs

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, στην Θεσσαλονίκη, η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «Creating “Circular Business” by young ENGINEers at the cross-border area of Greece-Bulgaria», με ακρωνύμιο ENGINE-HUBs που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREGV-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020.

Τη συνάντηση διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, ως επικεφαλής εταίρος του έργου, παρουσία του αντιπροέδρου του κ. Παπαστεργίου Μιχαήλ. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), την Ένωση Πολιτικών Μηχανικών στη Βουλγαρία (UCEB) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του GotseDelchev (GDCCI).

Το έργο Engine – Hubs έχει στόχο να προωθήσει το «κυκλικό» επιχειρηματικό μοντέλο στους νέους μηχανικούς και επιστήμονες στη διασυνοριακή περιοχή του έργου. Συγκεκριμένα θα υποστηρίξει την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων μέσω της δημιουργίας νέων δομών, των ENGINE-HUBS, τα οποία θα λειτουργούν ως κέντρα εκπαίδευσης και πληροφόρησης για τους νέους και εν δυνάμει επιχειρηματίες στην κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας.

Το έργο Engine – Hubs συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Interreg της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει συνολικό προϋπολογισμό 682.991 ευρώ. Σε αυτό συμμετέχουν τέσσερις εταίροι από την Ελλάδα και την Βουλγαρία και το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο του 2023.

The Project is co-funded by the European Regional Development Fund (ERDF) and by national funds of the countries participating in the Interreg V-A “Greece-Bulgaria 2014-2020” Cooperation Programme.

Comments are closed