Προσωρινή αναστολή μέρους αστικών δρομολογίων στη Θεσσαλονίκη

O Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, αναστέλλει προσωρινά τα δρομολόγια αστικής συγκοινωνίας κατά 50% κατά τις ώρες 10.00 15.00 και 18.00 24.00 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “Έχοντας υπόψη τη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελληνική Επικράτεια που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαιτίας των εκτάκτων περιστάσεων, στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού (COVID-19) στην Ελλάδα, αναγνωρίζουμε ότι το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν είναι τιμωρητικού χαρακτήρα, αλλά προστατευτικού. Για τους λόγους αυτούς και επειδή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρχει συνωστισμός στα οχήματα της αστικής συγκοινωνίας, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, αναστέλλει προσωρινά τα δρομολόγια αστικής συγκοινωνίας κατά 50% κατά τις ώρες 10.00-15.00 και 18.00-24.00 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (ο ΟΑΣΘ θα εκτελεί τα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας).

Η απόφαση αφορά τον πάροχο ΟΑΣΘ, την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ και τους υπεκμισθωτές της νέας σύμβασης: ΚΤΕΛ Σερρών, Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Αποφασίστηκε επίσης η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της νυκτερινής γραμμής του ΟΑΣΘ προς τον Αερολιμένα “Μακεδονία» (01Ν).

Οι παραπάνω αποφάσεις του ΟΣΕΘ λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες για μετακινήσεις των εργαζομένων προς την εργασία, νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες και τίθενται σε ισχύ από τις 18.00 της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2020 και για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα για τις μετακινήσεις και η απαγόρευση.

Χρήσιμες πληροφορίες για τα δρομολόγια που εκτελεί στη Θεσσαλονίκη το ΚΤΕΛ Σερρών δίνονται από το τηλ. 2316 020774. Πληροφορίες για τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών που εκτελεί το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης δίνονται από το τηλ. 2310 531678, ενώ τα υπόλοιπα ΚΤΕΛ πρόκειται σύντομα να λειτουργήσουν τα δικά τους τηλεφωνικά κέντρα”.

Comments are closed