Πρόγραμμα masters για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά στο Τορίνο Αιτήσεις μέχρι 21/8

worldheritage_unesco_logoΠρόγραμμα masters με τίτλο “World Heritage and Cultural Projects for Development” (“Παγκόσμια κληρονομιά και πολιτιστικά πρότζεκτ για την ανάπτυξη”) προκήρυξαν το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο του Τορίνο (ή το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης στην ισπανική “εκδοχή’ των υποτροφιών) και το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), σε συνεργασία με το Κέντρο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και το Διεθνές Κέντρο για τη Μελέτη της Διατήρησης και της Αναστύλωσης των Πολιτιστικών Αγαθών (ICCROM).

Προθεσμίες και κατηγορίες υποψηφίων
Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα μπορούν να καταθέσουν –μέχρι τις 21 Αυγούστου– οι εξής τέσσερις κατηγορίες υποψηφίων:

  • Υπάλληλοι ή/και επαγγελματίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και στελέχη υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, ιδρυμάτων και μη κυβερνητικών οργανισμών
  • Νέοι απόφοιτοι πανεπιστημίων από ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες -Επαγγελματίες που ήδη εμπλέκονται σε πρότζεκτ πολιτισμού ή ενδιαφέρονται να σχεδιάσουν και να διαχειριστούν ειδικά έργα του είδους
  • Άτομα που εργάζονται (ή επιθυμούν να εργαστούν) σε πρότζεκτ παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και κάνουν σχετική έρευνα.

Ημερομηνίες και προϋποθέσεις
Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή είναι η κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου τουλάχιστον τριετούς εκπαίδευσης και η καλή χρήση είτε της αγγλικής είτε της ισπανικής γλώσσας.

Η αγγλική “έκδοση” του προγράμματος θα λάβει χώρα στο Τορίνο, στο campus του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης της ILO, από τις 14 Οκτωβρίου του 2015 μέχρι τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος συνεπάγεται την απόκτηση Master Diploma πρώτου επιπέδου εξειδίκευσης από το Πανεπιστήμιο και από το Πολυτεχνείο του Τορίνο.

Η ισπανική εκδοχή του προγράμματος θα διεξαχθεί κατά τις ίδιες ημερομηνίες στην Ισπανία, στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και η επιτυχής ολοκλήρωση των μαθημάτων συνεπάγεται την απόκτηση Master Diploma από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο και diploma of “Master proprio” από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

Δίδακτρα και υποτροφίες
Τα δίδακτρα για καθένα από τα δύο προγράμματα ανέρχονται σε 8000 ευρώ. Μπορεί να υπάρχει διαθέσιμος μικρός αριθμός μερικών (partial) υποτροφιών από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Ιταλίας, ο οποίες απευθύνονται κατά προτεραιότητα σε δικαιούχους από χώρες αναπτυσσόμενες είτε υπό μετάβαση.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Καταθέστε την αίτησή σας ΕΔΩ

Comments are closed