Σε ΦΕΚ ο Νόμος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για Πρότυπες προτάσεις στα έργα υποδομής

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, την περασμένη εβδομάδα ως Νόμος πλέον,  το ψηφισμένο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με θέμα “Πρότυπες προτάσεις για έργα υποδομής και λοιπές επείγουσες διατάξεις”.

Ο Νόμος προωθεί τη μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και των επιχειρήσεων στην υλοποίηση των έργων της χώρας, με γνώμονα την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και με σεβασμό στις αρχές της διαφάνειας και του ανταγωνισμού, προσθέτοντας άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα του θεσμικού πλαισίου της χώρας.

Θεσπίζονται, μεταξύ άλλων, η διαδικασία υποβολής και οι κανόνες αξιολόγησης και έγκρισης προτύπων προτάσεων για έργα υποδομής, καθώς και οι κανόνες που διέπουν τις διαδικασίες ανάθεσης των δημοσίων συμβάσεων, συμβάσεων παραχώρησης και συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που υλοποιούνται, κατόπιν έγκρισης προτύπων προτάσεων.

Επιπλέον,  προσδιορίζονται οι διαδικασίες ελέγχου, διαπίστευσης και τήρησης του μητρώου «ελεγκτών μηχανικών», καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια, με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, η οποία εκδίδεται ύστερα από γνώμη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Comments are closed