Στη Βουλή ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός, με τροπολογίες και στον πολεοδομικό νόμο

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, συζητείται σήμερα το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, “Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/89/ΕΕ “περί θεσπίσεως πλαισίου για τον χωροταξικό σχεδιασμό” και άλλες διατάξεις».

Το Νομοσχέδιο περιλαμβάνει αρχές και οι διαδικασίες που αποσκοπούν στη κατάρτιση, εφαρμογή και αξιολόγηση του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού.

Ενσωματώνονται, ακόμη, Οδηγίες της Ε.Ε. σχετικά με την ποιότητα των καυσίμων βενζίνης και ντίζελ και την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Στο νομοσχέδιο κατατέθηκαν, επίσης, τροπολογίες νομοτεχνικής φύσεως που αφορούν στο  Νόμο 4495/2017 «Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός έχει ως στόχο να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη των ενεργειακών τομέων στη θάλασσα, των θαλάσσιων μεταφορών, των τομέων της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, στην προώθηση του βιώσιμου τουρισμού, της βιώσιμης εξόρυξης πρώτων υλών, καθώς και στη διατήρηση, προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος, περιλαμβανομένης της ανθεκτικότητας στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Δείτε το πλήρες ενημερωτικό σημείωμα του ΥΠΕΝ ΕΔΩ.

Δείτε ολόκληρο το Σχέδιο Νόμου όπως κατατέθηκε στη Βουλή ΕΔΩ.

Comments are closed