Αντιπλημμυρικά έργα άνω των 1,8 δις ευρώ για την αντιμετώπιση επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης

Νέα γενιά αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία πολιτών και υποδομών ύψους 1,8 δις ευρώ σε όλη τη χώρα, προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, στη διάρκεια συνεδρίου με θέμα: «Εθνικός Κλιματικός Νόμος, Φυσικές Καταστροφές, Προειδοποίηση – Πρόληψη – Αποκατάσταση», που πραγματοποιήθηκε στην Ηράκλεια Σερρών.

Τα έργα πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ενώ άλλα 500 εκατ. διατίθενται για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων που υλοποιούνται από τους παραχωρησιούχους.

Σημειώνεται ότι τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησε ομάδα φοιτητών των Τμημάτων Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Πολιτικών Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ηράκλειας και το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, με συγχρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και με συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα, καθώς και επιστημόνων με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Comments are closed