Στο ΤΕΕ/ΤΚΜ οι τριτοετείς του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ για την Παγκόσμια Ημέρα Πολεοδομίας

Στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ βρέθηκαν τριτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, με αφορμή ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε το Τμήμα τους, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η επίσκεψη διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος «χωροταξικός σχεδιασμός» με την ευθύνη της Επ. Καθηγήτριας ΤΜΧΑ και Εκπροσώπου του ΤΕΕ στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας, κας Μαριλένας Παπαγεωργίου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, η κα Παπαγεωργίου έκανε ιστορική αναδρομή στην ειδικότητα και το επάγγελμα του πολεοδόμου – χωροτάκτη στην Ελλάδα, ενώ ακολούθως αναφέρθηκε στις δυνατότητες διείσδυσής των αποφοίτων του ΤΜΧΑ στην αγορά εργασίας αλλά και σε συναφή επαγγελματικά και επιστημονικά δίκτυα και συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η εκδήλωση έκλεισε με ανοικτή συζήτηση, στην οποία συμμετείχε επίσης η Αν. Καθηγήτρια του ΤΜΧΑ και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΤΕΕ/ΤΚΜ κα Γεωργία Ποζουκίδου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι φοιτήτριες/τες είχαν τη δυνατότητα να λάβουν απαντήσεις και διευκρινίσεις τόσο για τις σπουδές τους όσο και για τις επαγγελματικές τους διεξόδους.

Οι καθηγήτριες με ειδική επιστολή, ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Τσακούμη, για τη θερμή υποδοχή. H εκδήλωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους φοιτητές και τις φοιτήτριες της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς έλαβε χώρα στην έδρα του ΤΕΕ/ΤΚΜ που θα αποτελέσει το μελλοντικό επαγγελματικό τους “σπίτι”, ως Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης.

Comments are closed